Hyppää sisältöön

Laajempi omistuspohja voisi helpottaa Ähtärin eläinpuiston talousahdinkoa – pandojen palautus "äärimmäinen keino"

Kaupunki aikoo selvittää kaikki mahdolliset vaihtoehdot eläinpuistoyhtiön talouden oikaisemiseksi. Pandojen palauttaminen Kiinaan on vaihtoehdoista se äärimmäinen.

Pyry-panda Ähtärin eläinpuistossa.
Lumi- ja Pyry-pandat saapuivat Ähtäriin talvella 2018. Kuva: Mirva Ekman / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ähtärissä aiotaan pitää kiinni pandoista viimeiseen saakka. Kaupunki selvittää loppuvuoden aikana lukuisia eri vaihtoehtoja eläinpuiston vaikean taloustilanteen korjaamiseksi.

Yksi mahdollisuus on laajentaa kaupungin omistaman eläinpuistoyhtiön omistuspohjaa. Ähtärissä arvellaan, että lajiensuojelua arvostavat tahot voisivat kiinnostua kumppanuudesta.

– Nykyistä leveämmille hartioille voisi olla tarvetta. Se on yksi vaihtoehto, jota puntaroidaan, kun kaikkia vaihtoehtoja käydään läpi, myöntää kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Luottamus ratkaisun löytymiseen

Eläinpuistoyhtiön talouden helpottamiseksi selvitetään myös muuta yritysrahoitusta ja kartoitetaan vielä kerran valtion avustusmahdollisuudet. Valtion tukemista hankaloittaa se, että Ähtärin eläinpuisto toimii osakeyhtiönä, ei säätiöpohjalta.

Jarmo Pienimäki luottaa ratkaisun löytymiseen ja pitää pandojen palauttamista Kiinaan äärimmäisenä ja viimeisenä vaihtoehtona. Siihen ryhdyttäisiin vain eläinpuiston konkurssin välttämiseksi.

Pienimäen mukaan yhteys Kiinaan on ollut koko ajan avoin, ja pandojen lähtömaassa tiedetään Ähtärin eläinpuiston taloudelliset haasteet.

Lue myös:

Ähtärin kaupunginjohtaja: Pandojen palauttaminen Kiinaan mahdollista – eläinpuistoa ei päästetä konkurssiin

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun tiistaihin 9.11. kello 23 saakka.

Suosittelemme sinulle