Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Korona-aika heijastuu myös Lapin yliopiston varainhankintaan – rehtori: "Olisimme tyytyväisiä useampaan sataan tuhanteen euroon"

Käynnissä oleva historian kolmas Lapin yliopiston varainkeruu on edennyt pandemian vuoksi rauhallisesti.

Lapin yliopiston sisäänkäynti aurinkoisena päivänä
Lapin yliopiston varainhankinta kampanja kestää ensi kesään saakka. Kuva: Mia Sivula / Yle
Eeva Kuivas,
Jari Peltoperä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kertoo, että Lapin yliopisto ei ole asettanut käynnissä olevalle varainkeruulle varsinaista keräystavoitetta. Lahjoituksia toivotaan niin yrityksiltä, yhteisöiltä kun tavallisilta ihmisiltäkin.

– Emme ole virallisesti julistaneet mitään keräystavoitetta, koska tässä on eletty yhteiskunnallisesti haasteellisia aikoja pandemian myötä. Toki olisimme tyytyväisiä, jos keräyksessä pääsisimme useampaan sataan tuhanteen euroon.

Valtio kannustaa yliopistoja hankkimaan rahoitusta niin sanotulla vastinrahalla. Valtion vastinraha yliopistolle voi olla lähes kolminkertainen lahjoituksen arvoon nähden.

Lapin yliopistolle voi lahjoittaa vapaavalintaisen summan viidestä eurosta ylöspäin. Kaikki vähintään 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia. Yli 10 000 euron lahjoituksen voi halutessaan kohdentaa haluamalleen koulutusalalle.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi.
Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kertoo, ettei ole asettanut käynnissä olevalle varainkeruulle varsinaista keräystavoitetta. Kuva: Eeva Kuivas / Yle

Rehtori Antti Syväjärvi kertoo että, Lapin yliopiston on tarkoitus tiivistää ja parantaa varainkeruun markkinointia ja tiedottamista lähikuukausina.

–Jokainen euro on tärkeä. Se edesauttaa koko Lapin yliopistokonsernin työtä maakunnan, eli koko Lapin, hyväksi ja eduksi. Se luo elinvoimaa, osaamista ja osaajia ja edesauttaa myös kiinnittymistä maakuntaan. Kun toimitaan paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti, saadaan aikaiseksi monenlaista vaikuttavuutta.

Lapin yliopiston varainhankintakampanja kestää kesään 2022 saakka.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme