Hyppää sisältöön

Työelämän tarjoamat haasteet kannustavat eläkeläisiä palkkatyöhön

Lisätulon lisäksi palkkatyötä tekemällä moni eläkeläinen tuntee itsensä hyödylliseksi. Kaikkia eläkeläisiä lisätulokaan ei houkuttele työskentelemään eläkkeellä, kertoo Kevan syyskuussa tekemä kyselytutkimus.

Eläkeläinen vedettävän ostoskassin kanssa suojatien edessä.
Kanta-Hämeessä 23 prosenttia eläkeläisistä tekee palkkatyötä eläkkeellä. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kanta-Hämeessä joka neljäs eläkeläinen tekee palkkatyötä eläkkeellä. Kevan kyselyn mukaan Kanta-Hämeen eläkeläisistä yhdeksän prosenttia tekee eläkkeellä työtä säännöllisesti ja 14 prosenttia epäsäännöllisesti. Lisäksi 29 prosenttia eläkeläisistä, jotka eivät tällä hetkellä tee palkkatyötä, on kiinnostunut tekemään töitä eläkkeen ohella.

Sen sijaan 57 prosenttia maakunnan eläkeläisistä ei ole kiinnostunut tekemään palkkatyötä eläkkeen ohella. Eläkkeellä olemisen vapaus on merkittävin syy jättäytyä kokonaan työelämän ulkopuolella. Monet eläkeläiset tekevät kuitenkin esimerkiksi vapaaehtoistyötä järjestöissä.

Syyskuussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan työstä saatava lisätulo kannustaa monia eläkeläisiä palkkatyöhön. Monet vastaajat kertovat, että palkkatyöhön kannustavat myös työelämän haasteet sekä se, että työtä tekemällä tuntee itsensä hyödylliseksi.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme