Hyppää sisältöön

Yle Porin kysely: Poliitikot joutuvat pohtimaan kouluverkkoa Eurassa, Nakkilassa ja Ulvilassa

Kouluasiat nousevat näillä näkymin kuntapäättäjien puitavaksi Satakunnassa ensi vuoden aikana vain Eurassa, Nakkilassa ja Ulvilassa. Yle Porin kyselyn perusteella muissa kunnissa muutokset kouluverkkoon on jo tehty tai niihin ei ole tarvetta ainakaan ensi vuonna.

Kouluverkko on tapaetilla vain kolmessa kunnassa Satakunnassa ensi vuoden aikana. Kuvituskuva. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Koulut ovat kuntapoliitikoille tiukka paikka, ainakin silloin kun joudutaan miettimään niiden sulkemista.

Yle Porin kyselyssä suurin osa maakunnan kuntajohtajista voi Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen tapaan kuitenkin vastata yhdellä sanalla kysymykseen siitä, onko kunnassa tarvetta kouluverkoston muutoksiin ensi vuoden aikana. Vastaus on ei.

Sama tilanne kuin Porissa on Eurajoella, Harjavallassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Merikarvialla, Pomarkussa, Siikaisissa ja Säkylässä.

Rauman vt. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto sanoo, että uusia koulutiloja on tulossa väistötilojen tilalle muutamien vuosien aikana.

Karviassa siirryttiin yhden koulun malliin muutama vuosi sitten, kun kyläkoulut lakkautettiin. Yhden katon alle siirtyvät oppilaat myös ensi vuonna Jämijärvellä, kun uusi keskuskoulu valmistuu.

Selvitykset paikoin vielä työn alla

Muita kuntia kiperämpi tilanne on Eurassa, Nakkilassa ja Ulvilassa.

Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela kertoo, että kouluverkon hankeselvitys valmistuu ensi vuoden alussa. Ennen sen valmistumista ei heru kannanottoa. Myös Ulvilassa on parhaillaan valmistelussa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvitys.

Eurassa on vatvottu pitkään kunnan eteläosien koulujen ja varhaiskasvatuksen tilannetta mutta mahdolliset muutokset eivät ajoitu vielä ensi vuoteen. Kunnanjohtaja Juha Majalahti sanoo kyselyssä, että linjaukset tulisi tehdä tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden aikana.

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella. Kommentointi sulkeutuu 16.11. kello 23.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle