Hyppää sisältöön

Varkauden akkutehtaan konkurssipesä neuvottelee tehtaan laitteiden myynnistä

Konkurssipesä myy tehtaan koneet ja laitteet, koska kauppoja koko tehtaasta ei ole syntynyt. Rakennuksen omistava teollisuuskyläyhtiö voi saada konkurssipesältä saataviaan takaisin, kun laitteet saadaan kaupaksi.

Työntekijä Varkauden akkutehtaalla
Työntekijä Varkauden akkutehtaalla vuonna 2012. Kuva: Yle / Timo Heikura
Keijo Salokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Varkauden akkutehtaan konkurssipesä on ryhtynyt myymään akkutehtaan koneita ja laitteita. Aiemmin konkurssipesä pyrki myymään koko tehtaan laitteineen.

Koska kauppoja ei ole syntynyt, pesä on päätynyt pelkkien laitteiden myyntiin. Konkurssipesän hoitajan, asianajaja Pauliina Tenhusen mukaan mahdollisilta ostajilta on pyydetty tarjouksia marraskuun aikana.

Varkauden kaupunki on joutunut maksamaan teollisuuskylän lainojen takaajana akkutehtaan kiinteistön lainan lyhennyksiä ja korkoja tähän mennessä noin 1,5–2 miljoonaa euroa.

Konkurssipesän aikana syntyneet velat ovat pesästä ensisijaisia maksettavia, joten jos koneet saadaan kaupaksi, teollisuuskylä ja kaupunki saavat näitä rahoja takaisin. Konkurssipesän aikana syntyneiden velkojen maksun jälkeen vuorossa ovat pesän jakoluettelon mukaisessa järjestyksessä määrätyt velkojat.

Pesänhoitaja Tenhusen mukaan tehtaan laitteet ovat olleet uutena kymmenien miljoonien eurojen arvoiset, mutta pesässä niiden arvoksi on merkitty viisi miljoonaa euroa.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Aiheesta aiemmin:

Varkauden akkutehtaasta ei ole syntynyt kauppoja, neuvottelut uusien vuokralaisten kanssa jo käynnissä

Suosittelemme sinulle