Hyppää sisältöön

LK: Boreal Biorefin suuromistaja haluaa Vatasen pois Kemijärven sellutehdashankkeesta

Luxemburgiin rekisteröidyn Silvi Industriesin mukaan Vataset Teollisuudelle suunnattu osakeanti ei toteutunut sovitun mukaisesti, ja Silvi haluaa koko hankkeen palaavan tilaan, jossa se oli ennen Vatasta.

Havainnekuva Kemijärvelle suunnitellusta sellutehtaasta. Kuva: Boreal Bioref

Kemijärven sellutehdashankkeen Boreal Biorefin suurin omistaja, Luxemburgiin rekisteröity Silvi Industries haluaa Vataset Teollisuuden sivuun hankkeesta, kertoo Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

49 prosenttia Boreal Biorefista omistava yhtiö on kutsunut koolle yhtiökokouksen, jonka on määrä olla torstaina 11. marraskuuta. Silvi Industriesin mukaan Vataset Teollisuudelle suunnatun osakeannin ehtojen toteutumisessa on epäselvyyksiä, ja se haluaa koko hankkeen palaavan tilaan, jossa se oli ennen Vatasta.

Lapin Kansan mukaan Boreal Biorefissa ei ole toimitusjohtajaa eikä hallitusta, ja tilintarkastaja erosi tehtävästään ylimääräisen yhtiökokouksen alla lokakuussa. Kokousta ei pidetty.

Lue myös:

Poliisi: ei rikosta Boreal Bioref Oy:n ja Vataset Teollisuus Oy:n välisessä liiketoimintakaupassa

Kemijärven sellutehdashankkeen rakentamistöitä ei aloitettukaan kesällä: ensimmäisenä varmistettava yksityinen rahoitus ja valtion tuki

Kemijärvellä halutaan selluhankkeen kiemuroiden puolueetonta selvitystä yli puoluerajojen

Kemijärven sellutehtaan vetäjä jatkaa rahoittajien etsintää – Kemin jättitehdas ei vienyt vielä uskoa

Suosittelemme sinulle