Hyppää sisältöön

Myös Atrian porsaanlihatuotteisiin tulee merkintä tuotannon hiilijalanjäljestä – "Yksi tapa palvella paremmin kuluttajia"

Aiemmin tänä vuonna ilmastovaikutukset merkittiin kananlihapakkauksiin.

Atria-kyltti Nurmon tehtaan katolla.
Hiilijalanjälkilaskenta on toteutettu 32 atrialaisella sikatilalla. Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Hanne Leiwo

Atrian porsaanlihatuotteisiin tulee jatkossa merkintä tuotantoketjun ilmastovaikutuksista.

Porsaanlihatuotteesiin merkitään tuotteen hiilijalanjälki eli koko tuotantoketjun ilmastovaikutus hiilidioksidiekvivalenteiksi muutettuna.

Laskenta edustaa keskimääräistä porsaanlihatuotteen hiilijalanjälkeä. Hiilijalanjäljissä on huomioitu myös tuotteiden pakkausmateriaalit, mahdolliset muut raaka-aineet ja tuotteen prosessoinnin vaikutus, Atria kertoo tiedotteessaan.

Atrian porsaanlihan hiilijalanjäljeksi on laskettu 3,21 hiiliekvivalenttia teuraskiloa kohden.

– Suomalaiset kuluttajat tiedostavat yhä paremmin ruuan ilmastovaikutukset ja hiilijalanjäljen merkitseminen on yksi tapa palvella paremmin kuluttajia. Toimme aiemmin tänä vuonna merkinnät kanapakkauksiin ja nyt myös possupakkauksiin, kertoo Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino tiedotteessa.

Atria on toteuttanut laskennan yhteistyössä Envitecpolis y:n ja 32 atrialaisen sikatilan kanssa. Laskennan pohjana ovat Product Environmental Footprintin ja Interfovernmental Panel on Climate Changen laskentamenetelmät.

Lue seuraavaksi:

Atrian pakkauksiin lasketaan jatkossa tuotteiden hiilijalanjälki – merkintä on askel kohti ruokaketjun tavoiteltua hiilineutraaliutta

Suomalaisten ruokavalio kuuluu EU:n pahiksiin – kokeile Ylen ruokakoneella, miten lounaalla tekemäsi valinnat vaikuttavat ympäristöön

Suosittelemme sinulle