Hyppää sisältöön

Kajaanin Harrastajateatteri tuo lavalle Kuuloluurista tutut Puumanaisen, Yläkerran asukin ja Mersumiehen – dramaturgi: "Näytelmä on kajaanilaisten kirjoittama"

Esitys perustuu kajaanilaisen ilmaisjakelulehden palstaan, jossa kansalaiset antavat nimimerkin takaa neuvoja esimerkiksi ladulla tai liikenteessä käyttäytymiseen.

Nainen makaa lattialla ja taka-alalla kolme muuta naista seisoo ja puhuu keskenään.
Kuuloluurin viestit hahmoineen ovat ihmisten puheissa ja nyt myös teatterinäyttämöllä.
Tanja Heikkonen,
Tiia Korhonen

Monien kainuulaisten tuntemat Puumanainen, Yläkerran asukki ja Mersumies astelevat teatterin lavalle.

Kajaanin Harrastajateatteri on tehnyt ilmaisjakelulehti Koti-Kajaanin Kuuloluurissa esiintyvistä hahmoista näytelmän, joka saa ensi-iltansa huomenna perjantaina Generaattorilla.

Kuuloluuri on 50 vuotta täyttäneen lehden palsta, johon kansalaiset soittavat ja antavat nimimerkin takaa neuvoja esimerkiksi siihen, miten tulee käyttäytyä ladulla, kaupassa tai liikenteessä ja miten asioiden pitäisi olla Kajaanissa.

– Liikennettä oli aivan liikaa. Jospa bensan hinta nousisi, niin liikennettä olisi vähemmän, Mersumiestä esittävä Tuomas Suokko kertoo esimerkin keskiviikon lehdestä.

Dramaturgi Anja Tiainen on käynyt läpi laajasti Kuuloluurin tarjontaa ja koostanut niistä näytelmän, jossa on mukana seitsemän nimimerkin kommentteja.

– Jokaisen takana on vahvasti tunteet mukana, joten draama löytyy suoraan sieltä. Ne alkoivat kuulostaa repliikeiltä, ja näytelmä rakentuukin niin, että ihmiset puhuvat toisilleen Kuuloluurin repliikein. Olen vain laittanut repliikit järjestykseen, mutta näytelmä on kajaanilaisten kirjoittama.

Nainen makaa näyttämöllä ja hänen takanaan seisoo kolme muuta naista.
Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle