Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Satakunnassa saa nyt yhdellä testillä selville, sairastaako koronaa, influenssaa vai RS-virusta

SataDiagin laboratorio on ottanut uuden tutkimusmenetelmän käyttöön tämän kuun alussa. Testi pystyy osoittamaan pienetkin määrät virusta nenänielussa.

Koronatesti
Yhdellä testillä saa selvitettyä, onko henkilöllä koronavirus-, influenssa- tai RS-virustartunta. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Päivi Meritähti
Avaa Yle-sovelluksessa

Satakunnassa ei enää tarvitse testata erikseen epäilyjä eri hengitystieinfektioista. Samalla testillä saa selville, onko henkilöllä koronavirus, influenssa A tai B vai mahdollisesti RS-virus. Testi otetaan nenänielusta tarkalla PCR-menetelmällä.

Satasairaalan tiedotteessa todetaan, että uudistus on merkittävä. Maakunnan epidemiatilanteesta saadaan yhdistelmätestillä tärkeää tietoa ilman lisätyötä tai -kustannuksia.

Tekstiviestivastausten lähettämisessä on toistaiseksi ollut hieman viivettä, mutta OmaKannasta tulokset löytyvät nopeasti.

Korona vie perusterveitä sairaalahoitoon

Koronavirusepidemia jatkuu Satakunnassa voimakkaana. Viime viikkojen aikana sairaalahoitoon on joutunut aiempaa enemmän 30-40 -vuotiaita rokottamattomia perusterveitä henkilöitä.

Influenssa ja RS-virus eivät ole vielä näkyneet Satasairaalassa, mutta niistä on jo havaittu merkkejä näytteenotossa. Satakunnassa on todettu vajaan kahden viikon aikana 17 RS-virustapausta ja 7 influenssan B-virustapausta. Lisäksi on tehty yksittäinen influenssa A diagnoosi.

Satakunnan viimeisimmät koronauutiset löydät täältä

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme