Hyppää sisältöön

Aleksi Koivisto Suomen kylät Ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi

Toiminnanjohtajan tehtävään oli 77 hakijaa. Koivisto on työskennellyt aiemmin projektipäällikön tehtävissä konsultointi- ja järjestökentällä ja toiminut hallituksissa nuoriso- ja ihmisoikeusjärjestöissä.

Aleksi Koivisto nojailee punaisen puurakennuksen seinään
Koulutukseltaan Koivisto on hallintotieteiden maisteri. Kuva: Suomen Kylät ry
Merja Siirilä

Vaasalainen, Ähtäristä lähtöisin oleva Aleksi Koivisto on valittu Suomen kylät Ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi.

27-vuotias Koivisto valikoitui seitsemänkymmenen seitsemän hakijan joukosta.

Suomen Kylät ry toimii 4 000 kyläyhdistyksen ja -toimikunnan, 19 maakunnallisen kyläyhdistyksen, 54 Leader-ryhmän sekä kaupunginosayhdistyksien äänenä ja tekee verkostona valtakunnallista vaikuttamistyötä paikallisuuden puolesta.

Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne uskoo, että Koivisto pystyy tuomaan Suomen Kylät ry:lle tuoretta näkökulmaa sekä jatkamaan viime vuosien hyvää kehitystä uudelle tasolle.

– Hänen maaseutupolitiikan tuntemuksensa ja asiantuntijuus aluekehittämisestä ovat vahvoja. Koivistolla on laajat verkostot ja hän on kiertänyt aktiivisesti kenttää. Myös Koiviston näkemys järjestön rahoituksen hankinnasta vakuutti. Esiin nousivat myös dynaamisuus, karismaattisuus ja esiintymistaidot, Rinne kertoo.

Myös Koivisto odottaa tehtäväänsä innolla.

– Tavoitteeni on, että kylätoiminnasta kiinnostuu uusia ihmisiä, saamme nuoria mukaan toimintaan ja että Leader-toimintaa arvostetaan jatkossakin. Porukalla tehdään hommia sen eteen, että Suomessa vielä 2030-luvulla muksut pääsevät kyläkouluihin ja meillä voi asua hiekkatien päässä, Koivisto toteaa.

Koivisto on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt aiemmin projektipäällikön tehtävissä konsultointi- ja järjestökentällä ja toiminut hallituksissa nuoriso- ja ihmisoikeusjärjestöissä.

Toiminnanjohtajana hän aloittaa joulukuun puolessavälissä.

Suosittelemme sinulle