Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeen maastopyöräreiteistä reittiselosteita – "Tuonne voidaan lähteä kauempaakin"

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Vanajavesikeskus laativat kuudesta kantahämäläisestä maastopyöräreitistä kattavat reittiselosteet. Niiden avulla maakuntaan toivotaan lisää luontomatkailijoita.

Maastopyöräilijät saavat opastettuja reittejä
Maastopyöräilijät saavat opastettuja reittejä
Timo Leponiemi

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Vanajavesikeskus ovat aloittaneet reittiselosteiden laatimisen kuudesta kantahämäläisestä maastopyöräreitistä. Selosteet kertovat muun muassa reittien varrella olevista palveluista, kuten ruokailupaikoista ja majoitusmahdollisuuksista. Ensi kesän aikana reiteistä tehdään myös esittelyvideot.

Reittiselosteet laaditaan Hattulan Parolanharjulle, Lammin Evolle, Kalvolaan, Hämeenlinnan Aulangolle, Janakkalan Kiipulaan ja Ilvesreitille. Kun reittien esittelyt ovat valmiina noin vuoden kuluttua, ne löytyvät muun muassa kuntien verkkosivuilta. Esittelytietojen laatimista rahoittaa Hämeen virkistysalueyhdistys ja työtä tukee myös EU.

Houkuttelee kauempaakin

Hyvien reittiselosteiden uskotaan houkuttelevan maakuntaan maastopyöräilijöitä kauempaakin, kun matkailuyrittäjät voivat tarjota valmiita elämyspaketteja, ennakoi projektipäällikkö Mika Soramäki Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Reittiesittelyt antavat signaalin siitä, että reitit on huollettu ja ylläpidetty, ne ovat tehtyjä reittejä ja niille on helppo lähteä, uskoo Fenix Ohjelmapalveluiden matkailuyrittäjä Jyri Reinikka.

– Näiden pohjalta on helppo tehdä päätös, että tuonne voidaan lähteä kauempaakin.

Matkailuyrittäjänä Reinikka kaipaa kahden, jopa kolmen päivän paketteja, joissa yhtenä päivänä voidaan pyöräillä ja toisena päivänä vaikka meloa.

Maastopyöräilyn Kanta-Hämeeseen tuomista matkailueuroista ei ole tietoja, mutta kasvupotentiaalia on paljon, ennakoivat Soramäki ja Reinikka.

Suosittelemme sinulle