Hyppää sisältöön

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kanssa otetaan aikalisä – kaupunginjohtajan mukaan moneen asiaan tarvitaan lisäselvityksiä

Rakennuspaikka, kustannukset ja aikataulu on tiedettävä helmikuun loppuun mennessä.

Amiksen tekonurmi
Amiksen kentän päädyssä sijaitsevan arboretumin puiden kaataminen sisäliikuntahallin tieltä on aiheuttanut vastustusta. Kuva: Kari Saastamoinen/ Yle
Ulla Ylönen

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kanssa otetaan aikalisä.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva esittää ensi vuoden talousarvioehdotuksessa sisäliikuntahallin kustannusten selvittämistä ja sijaintivaihtoehtojen täsmentämistä.

Tarve lisäselvityksiin nousi esiin valtuustoseminaarissa, jossa sisäliikuntahallin kustannusten nousu alkuperäisestä viidestä miljoonasta lähes 12 miljoonaan euroon aiheutti runsaasti kysymyksiä.

– Niihin on saatava vastaukset, sanoo Jarva.

Aikaa selvitysten tekemiseen olisi helmikuun 2022 loppuun asti.

–Silloin olisi tiedettävä, mihin halutaan rakentaa, mitkä ovat kustannukset, ja millä aikataululla työ tehdään, sanoo Jarva.

Jos selvitykset ja päätökset valmistuvat helmikuun loppuun mennessä, sisäliikuntahallin rakentaminen voidaan aloittaa ensi vuoden aikana.

Helmikuun loppuun mennessä on myös mahdollista saada tarvittavat kaavamuutokset valmiiksi ja saada valtionosuutta ensi vuotta varten.

900 000 euron valtionosuuden saaminen sisäliikuntahallin rakentamiseen on Jarvan mukaan olennaista.

Suosittelemme sinulle