Hyppää sisältöön

PSG:n ja Ranskan naisten maajoukkueen pelaaja yhä pidätettynä – epäillään järjestäneen joukkuekaverinsa rajun pahoinpitelyn

Aminata Diallo pidätettiin keskiviikkona aamulla Pariisissa.

PSG:n naisten joukkueen pelaaja Aminata Diallo.
PSG:n keskikenttäpelaaja Aminata Diallo. Kuva: STELLA Pictures / DDP / Abaca Press / AOP
STT Urheilu,
Mika Halonen

Ranskalaisseura Paris Saint-Germainin (PSG) naisten joukkueen pelaaja Aminata Diallo, 26, oli yhä torstaina pidätettynä, koska hänen mahdollista osuuttaan joukkuekaveri Kheira Hamraouin, 31, pahoinpitelyyn selvitetään.

Hamraoui joutui viime viikolla Pariisissa pahoinpitelyn uhriksi, kun kaksi naamioitunutta miestä veti hänet autosta ja hakkasi rautaputkella jalkoihin. Pahoinpitely kesti useita minuutteja.

Diallo pidätettiin keskiviikkona aamulla. Diallo on pelannut PSG:ssä viisi vuotta, kun taas pahoinpitelyn kohteeksi joutunut Hamraoui siirtyi Pariisiin Barcelonasta heinäkuussa.

Brittilehti The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun) pahoinpitely tapahtui 4. marraskuuta läntisessä Pariisissa ravintolassa olleen tapahtuman jälkeen. Tapahtumassa olivat olleet kaikki PSG:n naisten joukkueen pelaajat ja valmennus. Illan päätteeksi Diallo oli ollut viemässä Hamraouita ja toista joukkuekaveriansa kotiin, ja pahoinpitely tapahtui tällä matkalla.

Pahoinpitelyn mahdolliseksi motiiviksi on esitetty Hamraouin ja Diallon välistä kilpailua peliajasta. Teorian mukaan Diallo olisi järjestänyt Hamraouin pahoinpitelyn. Molemmat ovat keskikenttäpelaajia ja kilpailevat peliajasta PSG:ssä ja Ranskan naisten jalkapallomaajoukkueessa.

Kheira Hamraoui siirtyi kesällä 2021 FC Barcelonasta PSG:n riveihin.
Kheira Hamraoui siirtyi kesällä 2021 FC Barcelonasta PSG:n riveihin. Hän pelasi PSG:ssä jo aiemmin 2012–16. Kuva: All Over Press

Hamraoui sai hyökkäyksessä tikkejä vaatineita haavoja jalkoihinsa ja käsiinsä. Oikeuslähteiden mukaan poliisi otti keskiviikkona kiinni Lyonissa miehen, jonka mahdollista osuutta pahoinpitelyyn myös selvitetään. PSG on perunut perjantaille kaavaillun joukkueen mediatilaisuuden.

Pahoinpitelyssä tulleiden vammojen takia Hamraoui joutui jättämään 9. marraskuuta väliin naisten Mestarien liigan ottelun, kun PSG voitti Real Madridin. Nyt osuudesta pahoinpitelyyn epäilty Diallo pelasi ottelussa avauskokoonpanossa.

PSG on vahvistanut, että Dialloa epäillään osallisuudesta tapahtumiin.

– Viime torstai-illasta lähtien seura on tehnyt kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen kaikkien joukkueen jäsenten hyvinvoinnin ja turvallisuuden. PSG työskentelee poliisin kanssa selvittääkseen faktat. Seuraamme tarkasti tutkimusten etenemistä ja selvitämme, mihin toimenpiteisiin meidän pitää ryhtyä, PSG tiedotti The Guardianin mukaan.

Suosittelemme sinulle