Hyppää sisältöön

Talven suorat lennot Keski-Euroopasta Lappiin alkavat sunnuntaina

Säännölliset, suorat reittilennot Englannista, Ranskasta, Saksasta ja Turkista jatkuvat sunnuntaista 14. marraskuuta aina maaliskuulle 2022 asti. Reittilennoille voi ostaa lippuja normaaliin tapaan.

Jouluturisteja tulossa koneesta Rovaniemen lentokentällä
Lappiin on tulossa tänä vuonna runsaasti joulumatkailijoita. Ensimmäinen charter-lento saapuu Rovaniemelle 17. marraskuuta. Sitä ennen talvisesongin suorat reittilennot avaa Lontoo–Rovaniemi välillä englantilainen Easyjet. Arkistokuva. Kuva: Vesa Vaarama
Vesa Vaarama
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensimmäisenä lennot aloittaa englantilainen Easyjet sunnuntaina 14.11. Yhtiö lentää Lontoo–Rovaniemi -reittiä kaksi kertaa viikossa maaliskuun loppuun asti.

Air France aloittaa säännölliset reittilennot Pariisista joulukuun 4. päivä, ja heti seuraavana päivänä Eurowings-yhtiö alkaa operoida Saksan Düsseldorfista Rovaniemelle kerran viikossa.

Turkish Airlines aloittaa kahdesti viikossa toistuvat reittilennot Turkin Istanbulista Rovaniemelle joulukuun 16. päivä.

Lennot jatkuvat yhtiöiden talviaikataulujen mukaan eli käytännössä maaliskuulle asti.

Rovaniemelle tulee reittilentoina lisäksi Milanosta joulu–tammikuussa kahdeksan lentoa Easyjetin operoimana ja Luxemburgista kuusi lentoa helmikuussa LuxAirin operoimana.

Ensimmäinen matkanjärjestäjän tilauslento eli niin sanottu charter lentää Lontoosta Rovaniemelle 17. marraskuuta.

Myös Kittilään ja Ivaloon säännöllisiä lentoja Keski-Euroopasta

Joulukuun ja maaliskuun välillä sekä Kittilään että Ivaloon on luvassa viikoittaisia reittilentoja.

Lufthansa lentää Frankfurtista ja TuiFly Amsterdamista yhden vakiovuoron viikossa suoraan Ivaloon.

Kittilään lentävät samalla aikavälillä Lufthansa Münchenistä ja Air Baltic Riiasta, molemmat yhden vuoron viikossa.

Kaikille reittilennoille voi ostaa normaaliin tapaan lippuja, eli ovi on auki suoraan Keski-Eurooppaan myös lappilaisille.

Enontekiöllä luvassa charter-vilskettä

Ensimmäinen tilauslento lentää Enontekiölle 22. marraskuuta. Talvituristeja lennättää Englannista Enontekiölle kaksi matkanjärjestäjää, Canterbury Travels ja Transun.

Kuumin sesonki on joulun alla, mutta charter-lennot jatkuvat aina helmikuulle asti. Liikennemäärä näyttää kaiken kaikkiaan hyvältä, Enontekiöltä kerrotaan.

– Meille tulee vain chartereita ja vain Englannista. Tyypillistä on, että määrä elää viime hetkeen, parhaimmillaan se oli 91 lentoa. Tällä hetkellä ollaan suurin piirtein 80 lennon kohdalla listassa, kertoo Enontekiön lentoaseman toimitusjohtaja ja lentoasemapäällikkö Marko Halla.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle