Hyppää sisältöön

Käänne MM-taistossa: Hamilton hylättiin – Verstappen selvisi sakoilla

Mercedeksen Lewis Hamilton joutuu lähtemään lauantain sprinttikilpailuun joukon hänniltä. Paalulle nousee MM-sarjan kärkimies Max Verstappen, joka sai 50 000 euron sakot Hamiltonin auton koskettamisesta.

Lewis Hamilton pettyneenä.
Lewis Hamiltonin on hyvin vaikea saavuttaa huippupisteitä Brasiliasta. Kuva: Getty Images
Simo Arkko,
Micke Suopuro

Mercedeksen Lewis Hamilton joutuu lähtemään lauantain sprinttikilpailuun joukon hänniltä. Britin perjantainen paalupaikka mitätöitiin, sillä DRS-järjestelmä ei läpäissyt tarkastusta.

Hylkäys vaikuttaa MM-sarjan kutkuttavaan tilanteeseen, sillä Hamilton on 19 pistettä johtavaa Max Verstappenia perässä. Hollantilainen pääsee sprinttikisaan nyt paalulta.

Hamiltonin pitää tehdä joukon takaa melkoinen nousu, sillä hänellä on jo rasitteena viiden lähtöruudun rangaistus sunnuntaiseen kisaan. Sprinttikilpailun tulokset määrittävät sunnuntain lähtöjärjestyksen.

F1-kautta on jäljellä Brasilian kisan lisäksi vielä kolme osakilpailua.

Sprinttikilpailu alkaa kello 21.30. Yle Urheilu seuraa kilpailua hetki hetkeltä.

Verstappen selvisi sakoilla

Rangaistusuhka leijui myös Verstappenin yllä. Red Bullin tähti sai lopulta 50 000 euron sakon perjantain aika-ajon jälkeisestä tilanteesta.

Verstappen tutki ja kosketti kilpakumppaninsa Hamiltonin auton takasiipeä aika-ajojen jälkeen niin sanotulla parc fermé -alueella.

Autojen säätäminen, tarkastaminen ja korjaaminen tällä alueella on kuitenkin kiellettyä, ja tuomaristo katsoi Verstappenin rikkoneen sääntöjä.

Lue myös:

Lewis Hamilton voitti sprinttikisan aika-ajot, mutta suoritusta uhkaa hylkäys – Valtteri Bottas kertoi virheistään: "En ole täysin tyytyväinen"

Lewis Hamilton voi saada kovan rangaistuksen – FIA löysi autosta virheitä

Suosittelemme sinulle