Hyppää sisältöön

Samooja taipui Dubaissa kahdeksanneksi, vaikka "veto tuntui jopa viikon parhaalta" – vain Pulkkanen mukaan Euroopan kiertueen huipennukseen

Kalle Samoojan kausi päättyi jaettuun kahdeksanteen tilaan. Euroopan-kiertue huipentuu ensi viikolla pelattavaan finaaliturnaukseen.

Kalle Samooja Dubaissa golfaamassa 14.11.2021.
Kalle Samooja ylsi päättyneellä kaudella viidesti kymmenen parhaan joukkoon Euroopan-kiertueella. Paras sijoitus oli kolmas. Kuva: Getty Images
STT Urheilu,
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oikaisu kello 16.51: Toisin kuin uutisessa alunperin kerrottiin, pääsi Tapio Pulkkanen mukaan finaaliturnaukseen.

Suomalaispelaajista vain Tapio Pulkkanen ylsi ensi viikolla pelattavaan Euroopan kiertueen rahakkaaseen finaaliturnaukseen. Arvolistan sijalle 52 päätynyt Pulkkanen pääsi mukaan niukasti. Turnaukseen mukaan pääsevien listan voit katsoa tästä.

Mikko Korhonen päätyi sijalle 56, ja Dubaissa sunnuntaina voittokamppailusta taipunut Kalle Samooja oli 73:s. Viime kaudella kiertueen vuoden tulokkaaksi yltänyt Sami Välimäki jäi 159:nneksi.

Kausi miesten Euroopan kiertueella sujui ilman suomalaisvoittoa. Pulkkanen pelasi kauden aikana kerran toiseksi ja kerran kolmanneksi, ja Korhonen oli kerran kolmas. Samooja oli kauden aikana kertaalleen kolmas ja ylsi kaikkiaan viidesti kymmenen parhaan joukkoon.

Sunnuntaina Dubaissa sunnuntaina päättyneessä turnauksessa Samooja jakoi kahdeksannen sijan. Hän pelasi päätöskierroksen 70 lyönnillä kaksi alle parin.

Kilpailun voitti Tanskan Joachim B. Hansen yhteistuloksella 265 lyöntiä (-23). Hansen voitti toisen kerran urallaan kiertueella.

Avausvoittoaan tavoitellut Samooja jäi voittajasta neljä lyöntiä. Korhonen jakoi 24. sijan, Pulkkanen 44. sijan ja Välimäki 64. sijan.

Samoojan päätöspäivään mahtui kuusi birdietä ja neljä bogia.

– Oli kyllä mies hyvällä peli-ilmeellä liikenteessä ja fokus oli hyvä. Veto tuntui ehkä jopa viikon parhaalta, Samooja totesi tiedotteessa.

Samoojan mukaan hänen alkukautensa oli vahva, mutta Tokion olympialaisten jälkeen turkulainen ei päässyt enää alkuvuoden tasolle.

– Paikka finaaliin ei auennut siksi, etten isoissa kisoissa saanut tarpeeksi hyviä tuloksia. Tilastollisesti kausi oli varsin hyvä. Tärkeimmät pilarit pallonlyöminen ja putti olivat koko kauden ajan varsin hyvää.

Lue myös:

Kalle Samooja nousi huippukierroksella kahden lyönnin päähän kärjestä

Urheilun tuoreimmat: Pärmäkoski ja Niskanen hiihtovoittoihin, Naisleijonille jälleen tappio

Suosittelemme