Hyppää sisältöön

EU:n elpymisrahan avulla Tornion seudulle luvassa nopeampi netti – Vojakkalan ja Kukkola-Karungin kuituhankkeille on myönnetty rahoitus

Valokuituverkkohankkeet etenevät EU:n rahoituksen turvin Vojakkalassa ja Kukkola-Karungissa. Valokuituverkon ideana on taata liittyjilleen varmat ja nopeat nettiyhteydet.

Valokuitukaapelikela
Jos työt etenevät suunnitellusti, Kaakamon tietoverkko-osuuskunta on rakentanut ensi syksyyn mennessä noin 3,5 miljoonan euron edestä valokuituverkkoa alueelle. Kuvituskuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Mia Sivula
Avaa Yle-sovelluksessa

Tornion Vojakkalan ja Kukkola-Karungin kuituverkkohankkeet etenevät. Kaakamon tietoverkko-osuuskunnan hankkeet ovat saaneet Lapin ely-keskukselta myönteisen rahoituspäätöksen.

– Rahoitus on sataprosenttisesti EU:n elpymisrahaa, kertoo Kaakamon tietoverkko-osuuskunnan toimitusjohtaja Jarmo Ruohola.

Molemmat hankkeet saivat rahoitusta noin 70 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

Vojakkala sai tukea noin 467 000 euroa, Kukkola–Karungin alue reilun 231 000 euroa.

Vojakkalassa rakennettavaa verkkoa on reilu 50 kilometriä ja Kukkola-Karungissa 25 kilometriä. Kukkola-Karunkiin tavoitellaan 90 liittyjää ja Vojakkalaan noin 180–200 liittyjää.

Vojakkalassa on löytynyt jo 160 liittyjää. Kukkola-Karungin hankkeesta järjestetään tiedotustilaisuus tiistaina 16. marraskuuta Karungin koululla kello 18:00.

Jo aiemmin Kaakamon tietoverkko-osuuskunta on tehnyt eri hankkeiden kautta 280 kilometriä kuituverkkoa, johon on liittynyt reilu 1 050 taloutta. Rakentamiseen on käytetty jo 2,5 miljoonaa euroa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme