Hyppää sisältöön

Johanna Juvonen ja Biagio Rosa saivat lastenkulttuurin valtionpalkinnon – perusteena pitkäjänteinen taidetyö Petäjävedellä

Taiteen edistämiskeskuksen mukaan palkinto on kunnianosoitus pienen paikkakunnan aktiivisille osallistavan taiteen ja sen saavutettavuuden edistäjille.

Biagio Rosa ja Johanna Juvonen vuonna 2015, jolloin he työskentelivät kuntataitelijoina Keuruun, Petäjäveden ja Multian alueella. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Jyväskyläläiset kuvataiteilijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa ovat saaneet tämänvuotisen lastenkulttuurin valtionpalkinnon.

Taiteen valtionpalkinnon on tänään saanut 13 taiteentekijää.

Juvonen ja Rosa saavat palkinnon Petäjävedellä käynnistämästään taidetoiminnasta.

Palkinnon myöntäneen Taiteen edistämiskeskuksen mukaan vuonna 2011 perustettu taidetila Toinila on vaikuttanut koko kunnan asukkaisiin ja lasten kuvataidekasvatukseen myönteisesti.

Taiteilijapari on valjastanut Petäjäveden kunnan omistaman suojellun mutta huonokuntoisen rakennuksen luovan toiminnan käyttöön yhdessä seudun lasten kanssa.

Toinilassa on järjestetty avoimia taidetyöpajoja, tapahtumia ja lasten omien teosten näyttelyitä. Rakennuksessa toimii myös galleria, jossa on järjestetty taiteilijaparin kuratoimia näyttelyitä vuodesta 2016 alkaen.

Petäjäveden kunta kiittelee omassa tiedotteessaan palkittuja taiteilijoita näiden pitkäjänteisestä työstä kunnan taidekasvatuksen hyväksi.

– Kaikille avoimen Taidetila Toinilan kehityskaari on ollut mahdollinen Juvosen ja Rosan sinnikkään ja visionäärisen työn ansiosta. Tällaista työtä on ollut ilo tukea, sanoo Petäjäveden kunnan kulttuurituottaja Olli Koponen.

– Pienelle kunnalle tällainen yhteistyö on huikea mahdollisuus tarjota laadukasta ja vastuullisiin arvoihin pohjaavaa taideopetusta, kunnanjohtaja Mikko Latvala sanoo.

Rosa ja Juvonen ovat toimineet myös kuntataiteilijoina Keurusseudulla.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on jakanut taiteen valtionpalkinnot Kansallisoopperassa Helsingissä tänään.

Suosittelemme sinulle