Hyppää sisältöön

Yleisurheilun MM-kilpailut nähdään Ylen kanavilla vuoteen 2029 saakka

Vuosien 2025, 2027 ja 2029 MM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Ylellä on jo ennestään oikeudet Oregonissa 2022 ja Budapestissa 2023 järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Saga Vanninen nuorten EM-kisoissa 2021.
Juhliiko nuorten maailmanmestari Saga Vanninen tulevaisuudessa MM-kultaa myös aikuisten tasolla? Kuva: Getty Images
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisurheilun MM-kisat nähdään Ylen kanavilla myös jatkossa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto ja Euroopan yleisradiounioni EBU ovat tehneet sopimuksen, jonka myötä yleisurheilun MM-kilpailut nähdään Ylen kanavilla vuosina 2025, 2027 ja 2029. Sopimukseen kuuluvat myös yleisurheilun MM-hallikisat ja muita tapahtumia.

– Yleisurheilu on lajina suomalaiselle yleisölle yksi rakkaimmista ja MM-kisat ovat sen suurin näyttämö, Ylen Urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

Ylellä on jo ennestään oikeudet Oregonissa 2022 ja Budapestissa 2023 järjestettäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin. Näiden kisojen lisäksi Ylellä on tällä hetkellä oikeudet yleisurheilun EM-kisoihin ja lajin kotimaisiin tapahtumiin, kuten Kalevan kisoihin, Paavo Nurmen kisoihin ja GP-sarjaan.

– Yleisurheilu on Suomessa vahvassa nosteessa, ja kasvamassa on kiinnostava sukupolvi nais- ja miesurheilijoita. Myös nuoret ovat innostuneet perinteisestä suosikkilajista. Yleisurheilutarjontamme on tulevina vuosina todella vankkaa sekä kanavillamme että digitaalisissa palveluissamme, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Seuraavat Ylen välittämät tapahtumalähetykset yleisurheilusta nähdään talven hallikaudella. Silloin ohjelmassa ovat muun muassa SM-hallit 19.2.–20.2. ja MM-hallikisat 18.–20.3.

Lue myös:

Alisa Vainio palasi hankalien vuosien jälkeen kilparadoille: "Ensi kesän arvokisat ovat tietysti mielessä"

Juoksijalupaus Eemil Helander pinkoi Urheilukoulun ennätyksen Cooperin testissä

IS: Seitsenottelija Miia Sillman kertoi joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi – useat kärkiurheilijat osoittivat tukensa

Silja Kosonen on ehdolla vuoden parhaaksi alle 20-vuotiaaksi naisyleisurheilijaksi

Suosittelemme sinulle