Hyppää sisältöön

Liikkuuko Punkalaitumella pyromaani? Poliisi: useita rakennuspaloja sytytetty tahallaan

Kaikki tapaukset ovat sattuneet Punkalaitumen Oriniemessä lokakuun lopun jälkeen.

Poliisiauto
Sisä-Suomen poliisi toivoo vihjeitä tulipaloihin liittyen. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi epäilee, että Punkalaitumella liikkuu tuhopolttaja. Punkalaitumen Oriniemessä on lokakuun lopun jälkeen sytytetty tulipaloja, joissa on on tuhoutunut useita rakennuksia. Kaikki kohteet ovat olleet asumattomia.

Lokakuun viimeisten päivien aikana paloi vanha kuivuri. Palo havaittiin vasta jälkikäteen. Aamuyöstä 30. lokakuuta paloi tyhjillään ollut vanha omakotitalo ja 16. marraskuuta vanha autiotalo.

Poliisi epäilee kaikkia paloja tahallaan sytytetyiksi. Paloista ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Tapauksia tutkitaan joko vahingontekoina tai törkeinä vahingontekoina omaisuusvahinkojen määrästä riippuen.

Edellä mainittujen lisäksi poliisilla on tutkinnassa yksi törkeän vahingonteon yritys samalta ajalta. Poliisi epäilee, että yhtä rakennusta olisi yritetty sytyttää palamaan siinä kuitenkaan onnistumatta.

Poliisi epäilee kaikkia paloja yhden tai samojen henkilöiden sytyttämäksi. Poliisi on saanut tapauksiin liittyen muutamia vihjeitä, mutta tekijää ei ole toistaiseksi selvitetty.

Poliisi pyytää paloihin liittyen havaintoja tai vihjeitä ja tietoja mahdollisista muista syksyn aikana Oriniemen suunnalla havaituista paloista tai niiden sytytysyrityksistä. Tiedot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

Autiotalo tuhoutui tulipalossa Punkalaitumella

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle