Hyppää sisältöön

Henrik Dettmann lopettaa Susijengin päävalmentajana – seuraajakin on jo selvillä

Lähes 25 vuotta Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajana toiminut Henrik Dettmann kertoo kypsytelleensä päätöstä neljän vuoden ajan.

Henrik Dettmann koripallon EM-kilpailuissa 31.8.2017.
Dettmann, 63, on toiminut Susijengin päävalmentajana lähes 25 vuotta. Kuva: Tomi Hänninen
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann lopettaa maajoukkueessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

63-vuotias päävalmentaja on toiminut Suomen koripallomaajoukkueen valmentajana yhteensä lähes 25 vuotta. Hän kertoo kypsytelleensä päätöstä jo neljän vuoden ajan.

– Haluan luoda jatkuvuutta. Se on syy, miksi olen tällaisen päätöksen tehnyt. Aloitin pohdinnan jo ennen kotikisoja vuonna 2017. Tiesin, että jossain kohtaa tämä pitää tehdä. Ei saa olla tulevaisuuden tukkona, Dettmann kertoo lehdelle.

Dettmannin seuraajakin on selvillä, sillä Susijengin päävalmentajan tehtävän ottaa vuosien ajan Susijengin apuvalmentaja toiminut Lassi Tuovi. 34-vuotias Tuovi valmentaa tällä hetkellä Ranskassa Strasbourgia.

Tuovi siirtyy valmentajaksi juuri ennen ensi vuoden EM-kisoja. Vielä viikon päästä MM-karsinnoissa Ruotsia ja Kroatiaa vastaan Dettmann kantaa päävastuun.

– Minulle on tärkeää jättää parempi perintö, kuin minkä aikanaan itse sain. EM-kisat on seuraavalle valmentajalle paras opin paikka. Ajattelen, että sitä kokemusta minun ei pidä ottaa häneltä pois, Dettmann perustelee ajankohtaa.

Suomen miesten koripallomaajoukkue on pelannut Dettmannin johdolla kymmenen viime vuoden aikana kaikissa EM-kisoissa ja kertaalleen vuoden 2014 MM-kisoissa.

Dettmann on valmentanut maajoukkueessa kahteen otteeseen. Hän valmensi Susijengiä ensin vuosina 1992–1997 ja uudelleen vuodesta 2004 lähtien. Välissä Dettmann valmensi kuusi vuotta Saksan maajoukkuetta ja saavutti joukkueen peräsimessä MM-pronssia vuonna 2002.

Lue myös:

Kommentti: Arvaamaton ja ylimielinen Henrik Dettmann laittoi itsensä likoon pelaajien puolesta – tämän takia valmentajalegendaa kunnioitetaan niin paljon

Henrik Dettmannia seuraa Susijengissä 34-vuotias työnarkomaani – Lassi Tuovi on hypännyt ennenkin isoihin saappaisiin

Henrik Dettmann rikkoo Japanissa 300 maaottelun rajapyykin Susijengin valmentajana: "Kiitos kaikille heille, jotka ovat matkaseuran kestäneet"

Susijengi kohtaa MM-karsintalohkossa Kroatian, Ruotsin ja Slovenian

Suosittelemme