Hyppää sisältöön

Hollolan Hedelmätarhan lampi ei ole ensi kesänäkään uimarantakäytössä

Hollolassa piti tehdä syksyn aikana kunnostussuunnitelma Hedelmätarhan lammelle. Pelkät syksyn aika otetut näytteet eivät kuitenkaan anna riittävän laajaa kuvaa vesistön tilasta.

Hollolan Hedelmätarhan uimarannan laituri kesäisessä kuvassa
Lammen veden laatua on aiemmin tarkkailtu ainoastaan uimarannan kesäaikaisen mikrobiologisen laadun selvittämiseksi. Kuva: Petri Niemi / Yle
Riitta Tapiomäki

Hollolan Hedelmätarhan lampi ei ole yleisessä uimarantakäytössä ensi kesänä. Lampea on tänä syksynä tutkittu jotta sen tila saataisiin selvitettyä.

Lammen tutkimuksia täytyy kuitenkin jatkaa luotettavamman kuvan saamiseksi. Jatkotutkimusten tulosten perusteella päätetään mahdolliset toimenpiteet, säilytetäänkö lampi yleisenä uimarantana vai ei.

Näytteenottoa eri vuodenaikoina pitää jatkaa erilaisissa valumaolosuhteissa, jotta saadaan luotettavampi kuva Hedelmätarhan lammen tilasta sekä siihen kohdistuvasta kuormituksesta ja niiden lähteistä.

Kesäkautena 2022 ja mahdollisten kunnostustoimenpiteiden aikana Hollolan Hedelmätarhan lampea ei ylläpidetä yleisenä uimarantana.

Lammen veden laatu on heikentynyt viime vuosina, eikä terveysviranomainen suositellut uimista viime kesänä. Pohjavesilähteinen lampi on myös kasvamassa umpeen.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle