Hyppää sisältöön

Tervolan terveyskeskuksen rakentamistöitä on siirretty kahdesti – syksyllä paalutuskoneet olivat uuden sellutehtaan työmaalla

Tervolan terveyskeskuksen rakentamistöiden aloitus on siirretty maaliskuuhun.

Metsä Groupin biotuotetehtaan työmaa Kemin Pajusaaressa.
Metsä Groupin uuden sellutehtaan työmaa on niin iso, että syksyllä ei riittänyt paalutuskoneita Tervolaan. Arkistokuva. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Jarno Tiihonen

Tervolan terveyskeskuksen rakentamistöiden aloittamista on siirretty jo kahdesti.

Syksyllä aloittamista siirrettiin, koska paalutuksen resurssit olivat niin vahvasti kiinni Metsä Groupin uuden sellutehtaan työmaalla Kemissä.

– Paalutukset siirrettiin lokakuulta joulukuulle, koska paalutuskoneet olivat sidoksissa Metsä Groupin työmaahan. Lisäksi kaikki paalut menivät Metsä Groupille, kertoo Tervolan tekninen johtaja Mikael Yritys.

Joulukuusta töiden aloitus on siirretty maaliskuuhun aikataulun järkeistyksen vuoksi.

– Saamme työmaa-aikaa lyhyemmäksi. Lisäksi saamme 2–3 kuukautta aikaa pohtia rakennusvaihtoehtoja. Aikatauluun tämä ei vaikuta, koska elementit tulevat huhtikuussa. Teemme nyt routasuojauksen, jotta maaliskuussa pääsemme liikkeelle, Yritys kertoo.

Tervolassa rakennetaan uutta jo puretun vanhan osan eli hammashoidon ja neuvolan paikalle. Rakentamiskustannukset ovat arviolta noin 2,9 miljoonaa euroa.

– Helmikuussa 2023 on tarkoitus olla valmista kalusteineen, Yritys kertoo.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle