Hyppää sisältöön

Satakuntaan määrätään 50 ihmisen kokoontumisrajoitus

Koronatilanteen takia aluehallintovirasto määrää Satakuntaan kokoontumisrajoituksen. Rajoituksesta huolimatta isompia tilaisuuksia voi järjestää koronapassin avulla.

Koronapassi älypuhelimen ruudulla.
Rajoituksista huolimatta isomman tilaisuuden voi järjestää, mutta osallistujilla pitää silloin olla koronapassi. Kuva: Silja Viitala / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa pidettävät yli viidenkymmenen ihmisen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa. Määräys on voimassa maanantaista 21.11. alkaen 22.12. saakka.

Rajoituksen syynä on heikentynyt koronatilanne. Satakunta on koronaepidemian leviämisaluetta.

Aluehallintoviraston rajoitus on odotettu. Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toivoi rajoitusta torstaina.

Rajoituksesta huolimatta isompia tapahtumia voi järjestää, mutta niihin voi osallistua vain koronapassin avulla. Sisään saa silloin ottaa ainoastaan kahdesti koronarokotettuja henkilöitä, tuoreen negatiivisen testituloksen saaneita tai taudin viime aikoina sairastaneita henkilöitä.

Aluehallintovirasto korostaa, että määräys on epidemiologisesti välttämätön koronatilanteen heikkenemien takia.

Koko maakunnassa esiintyy tunnistamattomista lähteistä peräisin olevia tartuntoja ja tartuntaryppäitä. Terveydenhuolto on kuormittunut ja kuormituksen odotetaan kasvavan. Satasairaala kertoi perjantaina, että osastohoidon tarvitsijoiden joukossa korostuvat 30–40-vuotiaat rokottamattomat henkilöt.

Klo 17.30 täsmennetty koronapassin merkitystä.

Lue lisää Satakunnan koronatilanteesta.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme