Hyppää sisältöön

Rosa Pohjolainen pujotteli maailmancupin pisteille Levillä: "Aivan huippufiilis" – Kalle Palander ylisti 18-vuotiaan suomalaisen kylmäpäisyyttä

Rosa Pohjolainen onnistui alppihiihdon maailmancupin avauksessa Levillä. Katso Pohjolaisen toisen kierroksen pujottelu kuvaa klikkaamalla!

Rosa Pohjolainen laski maailmancupin pisteille Levillä
Jussi Vainikka,
Sami Laine,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Rosa Pohjolainen pujotteli pisteille alppihiihdon maailmancupin avauskisassa Levillä. Pohjolainen kohensi toisella kierroksella asemiaan ja oli lopputuloksissa 24:s.

Onnistunut kauden alku sai Pohjolaisen, 18, iloiseksi. Viime kausi loppui ennen aikojaan pahaan polvivammaan, josta kuntoutuminen kesti kymmenen kuukautta.

– Aivan huippufiilis tulla tällä tavalla loukkaantumisen jälkeen takaisin. Tosi siistiä, Pohjolainen iloitsi ensimmäisen laskun jälkeen.

Toisen kierroksen laskunsa Pohjolainen aloitti kotiyleisön edessä erinomaisesti, mutta loppulaskun jyrkempi osuus sujui kehnommin.

– Jyrkällä oli vähän haasteita, mutta ainakin jäi parannettavaa huomiselle. Meni paremmin kuin odotin. Kun on loukkaantuminen taustalla, niin ei ikinä tiedä mitä tulee, Pohjolainen sanoi.

Rosa Pohjolainen laski upeasti toiselle kierrokselle Levin maailmancupissa. Hän sijoittui ensimmäisellä kierroksella sijalle 28.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander seurasi mielissään Pohjolaisen laskemista. Suomalainen säväytti Levillä jo toista kautta putkeen.

– Pisteet kotiin, aivan loistavaa. Toisella laskulla yläosa oli tosi hyvä. Jyrkälle tullessa hän missasi pikkuisen linjaa heti ensimmäisille porteille, mikä vei aikaa, Palander totesi.

Katso Rosa Pohjolaisen haastattelu sen jälkeen, kun hän oli palannut pitkästä aikaa tositoimiin!

Palander myönsi, ettei uskonut, että Pohjolainen palautuisi toiseen laskuun riittävän hyvin ja pystyisi suoriutumaan parhaalla tasollaan.

– Ihan mieletöntä. Hänen haastatteluistaan huokui kokenut urheilija jo. Hän on kokenut kovia ja hänellä on loukkaantuminen alla, mutta silti pystyy noin nopeasti tekemään tuloksen ja ottamaan seitsemän maailmancupin pistettä. Mieletön itseluottamusboosti huomiseen, Palander hehkutti.

Katso Rosa Pohjolaisen haastattelu 2. kierroksen laskun jälkeen

Kauden avauspujottelun voittoon laski Slovakian Petra Vlhova. Hän kukisti Yhdysvaltain Mikaela Shiffrinin 0,31 sekunnilla. Kolmas oli Saksan Lena Dürr. Pohjolainen jäi voittajasta 3,26 sekuntia.

Muut suomalaiset karsiutuivat toiselta kierrokselta. Riikka Honkanen oli 49:s, Riia Pallari 61:s ja Charlotte Henriksson 70:s. Erika Pykäläinen ei selvinnyt maaliin. Kia-Emilia Hakala ei startannut.

Sunnuntaina Levillä kilpaillaan pujottelurinteessä uudelleen. Ensimmäinen kierros lasketaan kello 11.30 ja sitä voi seurata suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

"Siellä on kamat lennelleet" – Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palanderilta kova paljastus Levin maailmancupin voittajaehdokkaan treeneistä

Suomen alppihiihdon suurlupaus Rosa Pohjolainen kertasi kauden päättänyttä loukkaantumistaan Urheilustudiossa – lääkäri kertoi paluuaikataulun raameista

17-vuotias Rosa Pohjolainen ilmoitti tahtovansa maailman parhaaksi alppihiihtäjäksi – pitkäaikainen valmentaja avaa, miksi se on mahdollista ja kertoo huimasta tulevaisuudenkuvasta

Suosittelemme