Hyppää sisältöön

Alppitoivo Riikka Honkanen valmistautui itkien uransa parhaaseen laskuun maailmancupissa – Kalle Palander paljasti tyrmäävän virhearvionsa

Nuorten MM-mitalisti Riikka Honkanen, 23, ei ole odotuksista huolimatta lyönyt läpi aikuisten tasolla. Yle Urheilun asiantuntijan Kalle Palanderin mielestä Honkanen olisi jo pitänyt pudottaa maajoukkueesta. Tämä kuitenkin säväytti Levin maailmancupissa.

Kalle Palanderilta kovia sanoja Riikka Honkasesta
Kalle Palanderilta kovia sanoja Riikka Honkasesta

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Riikka Honkasen uran paras suoritus alppihiihdon maailmancupissa löi Yle Urheilun asiantuntijan Kalle Palanderin ällikällä. Honkanen, 23, laski Levin pujottelukisan ensimmäisellä kierroksella 18:nneksi ja eteni ensimmäistä kertaa pujottelussa toiselle kierrokselle.

Honkanen laski toisella kierroksella varmistellen ja sijoittui lopputuloksissa 28:nneksi.

Honkanen saavutti vuonna 2016 suurpujottelussa nuorten MM-hopeaa ja vuonna 2018 MM-pronssia, mutta ei ole lunastanut lupauksia aikuisten tasolla. Vain kerran aiemmin, maaliskuussa 2019, Honkanen on yltänyt toiselle kierrokselle. Hän oli silloin suurpujottelussa 30:s.

Palander oli jo laskenut Honkasen ulos potentiaalisten suomalaislaskijoiden listalta.

– Siis aivan käsittämätöntä. Aivan ihanaa olla väärässä joskus. Nostan kädet pystyyn virheen merkiksi, Palander totesi Urheilustudiossa ja jatkoi:

– Olen ollut sitä mieltä, että Riikka Honkasta ei saa pitää maajoukkueessa. Hänellä ei ole mitään näyttöjä, hän alisuorittaa koko ajan. Ulkopuolelta sanotaan, että hän vetää treeneissä hyvin, mutta mitään väliaikoja ei ole ollut. Sitten tuollainen lasku puun takaa. Terve! Hieno laji tämä alppihiihto, Palander täräytti.

Honkanen itse saapui huippuvetonsa jälkeen tunteikkaana Ylen haastatteluun. Vastaavanlaiset onnistumiset ovat olleet viime vuosina harvassa.

– Siis en saa mitään sanottua. Ei tämä ole totta. En mä mitään ihmeellistä käynyt ylhäällä läpi. Lähdin vain laskemaan ihan normaalisti, Honkanen sai sanotuksi.

Levillä kisattiin kaksi maailmancupin pujottelukisaa. Honkanen jäi lauantaina kauas toisen kierroksen paikasta ja sijalle 49. Vaisu suoritus kotikisassa määräsi tahdit toiseen päivään valmistautumiseen.

– Jos nyt ihan rehellinen olen, itkin illalla puolitoista tuntia. Että semmoinen valmistautuminen tähän kisaan, Honkanen sanoi.

Riikka Honkanen onnistui hienosti avauskierroksella.

Toisen laskun jälkeen tunneryöppy oli jo laantunut ja kameran edessä nähtiin helpottunut alppihiihtäjä.

– Yllättävän vähän jännitti startissa. Sain pidettyä pakan niin sanotusti kasassa. Yritin saada samanlaista laskua kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta käännökset eivät vain osuneet ylhäällä, Honkanen kertoi.

Toisella kierroksella Honkanen putosi tuloslistalla.

Honkanen oli tyytyväinen päivään, vaikka toisesta laskusta jäi vielä hampaankoloon. Eroa kisan voittaneeseen Slovakian Petra Vlhovaan kertyi lopulta yli neljä sekuntia.

– Pitää saada yhtä hyvä toinen lasku vielä, sitten olisin tosi tyytyväinen. Tämä toi lisää luottoa tekemiseeni, Honkanen sanoi.

Petra Vlhova voitti Levillä viime vuoden tavoin viikonlopun molemmat pujottelut. Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin sortui toisessa laskussaan pahoihin virheisiin, mutta piti silti kakkossijansa 0,47 sekuntia slovakialaistähdelle hävinneenä. Saksan Lena Duerr oli kolmas 0,78 sekunnin erolla Vlhovaan.

Lue myös:

Rosa Pohjolaisen keskeytys hämmensi Kalle Palanderia – Levillä nähtiin silti iloinen suomalaisyllätys: "Hän on aivan onnesta ymmyrkäisenä"

Rosa Pohjolainen pujotteli maailmancupin pisteille Levillä: "Aivan huippufiilis" – Kalle Palander ylisti 18-vuotiaan suomalaisen kylmäpäisyyttä

Suosittelemme sinulle