Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

"Kylmäuinti ja saunominen kiinnostavat" – Haminan Linnoituksen uimahallin tuliterät ulkotilat ovat saaneet käyttäjiltään kiitosta

Uimahallin uudella ulko-osastolla on terassi, uima-allas, poreallas ja sauna. 12,5 metriä pitkä uima-allas on tarkoitettu kylmäuintia varten.

Haminan Linnoituksen uimahallin ulkoallas. Kuvassa vielä kannella peitettynä.
Haminan Linnoituksen uimahallin uudet ulkotilat on otettu käyttöön viikonloppuna. Kylmäuintiin tarkoitetun uima-altaan peittona oli vielä varhain maanantaiaamuna peite. Kuva: Kirsi Lönnblad / Yle.
Helena Korpela
Avaa Yle-sovelluksessa

Haminan Linnoituksen uimahallin uudet ulkotilat ovat nyt käytössä.

Keskellä kaupunkia sijaitsevan uimahallin ulko-osastolla on terassi, uima-allas, poreallas ja sauna. Sauna on kaikille yhteinen, ja siellä käydään uimapuvussa. Uima-allas on tarkoitettu kylmäuintia varten, ja sen lämpötila tulee talvella olemaan noin kymmenen astetta. Ulkouima-allas on kooltaan 12,5 metriä pitkä, 5,5 metriä leveä ja 1,2 metriä syvä.

Ensimmäiset ulkouimarit pääsivät altaaseen lauantaina.

– Kovasti saimme jo etukäteen kyselyitä, koska uima-allas aukeaa. Kylmäuinti ja saunominen selvästi kiinnostavat, kertoo uimahallin hallimestari Jari Musikka.

Ensimmäisenä viikonloppuna kävijöitä oli runsaasti.

– Olemme saaneet todella positiivista palautetta. Tämä on tervetullut lisä Haminan liikuntapaikkatarjontaan ja yksi vetovoimatekijä alueelle lisää, kertoo Haminan liikuntapaikkavastaava Heikki Vuoksiala.

Uusien ulkotilojen rakentaminen maksoi noin miljoona euroa.

Lue myös: Haminan Linnoituksen uimahallin ulkoallasta rakennetaan parhaillaan – lokakuussa valmistuva allas antaa mahdollisuuden kylmän veden uintiin

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme