Hyppää sisältöön

Korvavaloista tunnettu oululainen Valkee hakeutuu konkurssiin

Vuonna 2007 perustettu Valkee tuli tunnetuksi niin sanotuista korvavaloista, joiden tarkoitus oli helpottaa kaamosmasennusta.

Masennuksen hoitoon käytettävät LED valot ovat käytännössä tavallisen MP3 -soittimen kaltaisia laitteita.
Korvavalot tulivat markkinoille reilut kymmenen vuotta sitten.
Päivi Annala,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Oululainen tuotekehitys, tutkimus- ja suunnittelupalveluyhtiö Valkee on hakeutumassa konkurssiin Oulun käräjäoikeudessa. Yhtiön mukaan syynä on ylivelkaantuminen.

Vuonna 2007 perustettu Valkee tuli tunnetuksi niin sanotuista korvavaloista, joiden tarkoitus oli helpottaa kaamosmasennusta. Yhtiö sai keksinnöstään Skepsis-yhdistyksen Huuhaa-palkinnon vuonna 2012.

Hakemuksen mukaan omaisuuden arvo on satatuhatta euroa ja velat lähes 1,5 miljoonaa euroa. Suurin velkoja on tuotekehityslainoja myöntänyt Business Finland yli 1,2 miljoonan euron osuudella.

Konkurssin hakeminen ei vielä merkitse konkurssia, sillä konkurssimenettely voi jostakin syystä keskeytyä. Konkurssi saattaa raueta esimerkiksi varojen puutteeseen.

Korvavalosta kaamosmasennuksen hoitajana alettiin kertoa reilut kymmenen vuotta sitten. Valkee sai muun muassa tasavallan presidentin valtakunnallisen Innosuomi-kunniamaininnan. THL ja Valvira joutuivat puuttumaan kirkasvalokuulokkeiden väitetystä tehosta julkaistuihin tietoihin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle