Hyppää sisältöön

Oulun hotelleissa on menossa vilkas syksy – matkustajat ovat nyt palanneet koronan hiljentämien kuukausien jälkeen

Työmatkalaisia hotelleissa yöpyy kuitenkin vielä vähemmän kuin ennen koronaa, vaikka työmatkojen määrä onkin syys-lokakuun aikana jo elpynyt.

Vapaa-ajanmatkustajat täyttävät Oulun hotelleja viikonloppuisin. Kuva: Degerman Risto / Yle

Oulussa osa hotelleista on syksyn mittaan saavuttanut jo lähes normaalin käyttöasteen.

Tätä on auttanut erityisesti kotimaan matkailu. Työmatkalaisia hotelleissa yöpyy kuitenkin vielä vähemmän kuin ennen koronaa, vaikka työmatkojen määrä onkin syys-lokakuun aikana jo elpynyt, kertoo Laplands Hotelsin Oulun hotellin johtaja Tiina Vähäkuopus.

– Kesä oli erinomaisen hyvä ja onneksi syksyn aikana on matkustus elpynyt viime keväästä. Työmatkustus on lisääntynyt mukavasti tässä koko ajan ja toki vapaa-ajanmatkustusta on viikonloppuisin, Vähäkuopus toteaa.

Etätyö on tullut myös osaksi työmatkoja. Aiempaa useampi yöpyjä voi osallistua esimerkiksi aamuisin etäpalaveriin ennen päivällä järjestettäviä lähipalavereita, sanoo puolestaan Oulun Radisson Blu -hotellin johtaja Tarja Karvola.

– Tällä hetkellä näyttää tosi hyvältä. Kyllähän turbulenssia on meidän alalla ja hyvin suhdanneherkkää, ei pelkästään talouden muille heilahduksille, vaan myös koronalle tosi herkkä, Karvola kommentoi.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle