Hyppää sisältöön

57-vuotiasta naista epäillään useista lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista Loviisassa

Vuonna 1963 syntynyt nainen vangittiin syyskuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista muista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2018–2019 Loviisassa.

Lähes kuusikymppinen nainen vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä syyskuussa. Oikeudessa käsiteltiin naisen yhteydenpitorajoituksia marraskuussa. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Katri Kirsi

57-vuotiasta naista epäillään useista törkeistä seksuaalirikoksista Loviisassa. Osassa epäiltyjä rikoksia uhrina on ollut lapsi.

Naista epäillään todennäköisin syin törkeästä lapsenraiskauksesta, joka on tapahtunut 15. huhtikuuta 2019 ja 7. toukokuuta 2020 välisenä aikana Loviisassa.

Lisäksi häntä epäillään törkeästä raiskauksesta 19. kesäkuuta 2018 Loviisassa, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 26. toukokuuta 2018 ja 14. huhtikuuta 2019 välisenä aikana Loviisassa ja törkeästä raiskauksesta 5. kesäkuuta 2018 Loviisassa.

Nainen vangittiin todennäköisin syin rikoksista epäiltynä syyskuussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä tai epäillyn puolustusasianajaja eivät kommentoi tapausta tässä vaiheessa. Tarkemmat tiedot tapahtumista eivät ole julkisia.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa käsiteltiin syyttäjän vaatimusta naisen yhteydenpidon rajoittamisesta marraskuussa. Oikeus päätti, että naisen yhteydenpitoa päätöksessä nimettyihin henkilöihin rajoitetaan oikeudenkäynnin päättymiseen saakka.

Tutkintavangin yhteydenpitoa lähiomaisiin voidaan rajoittaa muun muassa, jos yhteydenpito voisi vaarantaa esitutkinnan tai tuomioistuinkäsittelyn.

Törkeästä lapsenraiskauksesta jopa 12 vuotta vankeutta

Törkeä lapsenraiskaus on rikoslaissa suhteellisen uusi rangaistussäännös. Se tuli voimaan keväällä 2019. Lain mukaan (siirryt toiseen palveluun) henkilö voidaan tuomita törkeästä lapsenraiskauksesta, jos hän on syyllistynyt samalla kertaa törkeään raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Törkeässä lapsenraiskauksessa uhri on yleensä alle 16-vuotias. Lain mukaan uhri on voitu painostaa sukupuoliyhteyteen joko väkivaltaa tai sen uhkaa käyttämällä.

Rikoksentekijä on voinut olla sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa myös käyttämällä hyväkseen tämän avutonta tilaa, kuten tiedottomuutta, sairautta, vammaisuutta, pelkotilaa tai muuta puolustuskyvyttömyyttä.

Rangaistus törkeästä lapsenraiskauksesta voi olla neljästä kahteentoista vuotta vankeutta. Esimerkiksi törkeästä raiskauksesta maksimirangaistus on kymmenen vuotta vankeutta.

Juttu on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäivä on 29. joulukuuta 2021.

Lisää aiheesta:

Eduskunta siunasi yksimielisesti: Törkeä lapsenraiskaus lakiin, lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistukseen kovennus

Nuori aviopari tuomittiin vuosien vankeustuomioihin törkeästä lapsenraiskauksesta – vaimo avusti miestä

Porilainen pariskunta epäiltynä yli kolme vuotta kestäneestä törkeästä lapsenraiskauksesta

Suosittelemme sinulle