Hyppää sisältöön

Osuuskauppa rakentaa miljoonien eurojen lomakylän Kouvolaan – uskoo kotimaan matkailun jatkuvan kiivaana

Kouvolaan tulevan uuden lomakylän ensimmäiset majoitustilat ovat harjakorkeudessa. Käyrälammen rantaan nousee parinsadan vuodepaikan matkailukohde. Alueen yksi valttikorteista on saunamaailma.

Lomakylän talot valmistuvat täyttä vauhtia. Kuva: Antro Valo / Yle

Tykkimäen huvipuiston matkailualue laajenee Kouvolassa. Huvipuistoalueen omistaja Kymen seudun osuuskauppa KSO avaa uuden lomakylän Käyrälammen rantaan toukokuussa 2022.

Nyt uuden lomakylän rakennustyöt ovat täydessä vauhdissa Kouvolan Tykkimäellä.

Elokuussa alueelta kaadettiin satoja puita. Nyt mökit ovat jo harjakorkeudessa. Vuodenvaihteeseen mennessä on saatu pystyyn myös kaksi kokoushuvilaa.

Uuden lomakylän alta kaadettiin alkusyksystä noin 300 puuta. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Lähes 6 miljoonaa euroa

Kymen seudun osuuskauppa kertoi lomakylän laajentamisesta viime huhtikuussa.

Samaan aikaan osuuskauppa osti huvipuistoyhtiön kokonaan itselleen. Sitä ennen muita omistajia olivat osuuskaupan lisäksi Kouvolan kaupunki ja huvipuiston silloisen toimitusjohtajan Sakari Pasasen omistama yhtiö.

Viime keväänä puhuttiin hieman yli viiden miljoonan euron investoinnista. Nyt lomakylän rakennuskustannukset ovat nousseet jo lähes kuuteen miljoonaan euroon.

– On tullut muutamia yllätyksiä ja lisärakentamista, mikä on aiheuttanut sen, että kulut ovat lisääntyneet. Myös rakennustarvikkeiden hinta on noussut 30–40 prosenttia tässä kahden vuoden aikana, KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen sanoo.

Tykkimäen lomakylään tulee kymmenen uutta perhemökkiä. Havainnekuva. Kuva: Kymen seudun osuuskauppa

Lomakylään rakennetaan kymmenen uutta perhemökkiä, kaksi kokoushuvilaa, saunamaailma ja uusi karavaanarialue. Nykyisen leirintäalueen parikymmentä mökkiä kunnostetaan ja siirretään uusien mökkien rinnalle.

Leirintäalueelle tulee myös lasiseinäisiä laavuja, joissa pystyy yöpymään ympäri vuoden. Alueelle tulee myös padel-kenttä.

Saunojen keskittymä

Lomakylän valttikortteja ovat muun muassa näköalasaunat.

Käyrälammen rannalle rakennetaan kolme panoraama-saunaa, joiden terasseille tulee lämmitetyt porealtaat ja omat laiturit. Alun perin lammen päälle piti tulla myös kelluva sauna, mutta siitä suunnitelmasta on luovuttu.

KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen Tykkimäki Resort -lomakylän Kouvolan Käyrälammella.
Kymen seudun osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen kertoo, missä vaiheessa rakennustyöt lomakylässä ovat.

Järven rannalla on jo ennestään suosittu yleinen sauna, Tykkimäen sauna. Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen uskoo, että kysyntää riittää molemmille saunayrityksille.

– Käyrälammesta tulee todellinen saunojen paratiisi. En näe Tykkimäen saunaa kilpailijana, vaan enemmänkin yhteistyökumppanina.

Kohderyhmänä kotimaan matkailijat

Kotimaan-matkailu on lisääntynyt koronaviruspandemian aikana. Osuuskauppa uskoo, että alue vetää kotimaisia matkailijoita myös pandemian jälkeen.

– En näe mitään syytä, miksei näin tulisi käymään. Uskon, että karavaanareihinkin on tullut uutta sukupolvea, joka ei välttämättä halua olla koko ajan paikallaan, toimialajohtaja Mikko Virtanen sanoo.

Lomakylä sijaitsee Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston läheisyydessä. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Tykkimäen lomakylä tavoittelee asiakkaikseen karavaanareiden lisäksi esimerkiksi perheitä, kokousvieraita, mökkeilijöitä ja huvipuiston asiakkaita. Toistaiseksi kansainväliset matkailijat voivat vielä jäädä vähiin.

– Tämän hetken tilanne näyttää siltä, että Euroopan-matkailu voi vähän viivästyä pandemian huonon suunnan takia. Toki toivomme, että Venäjänkin raja jossain vaiheessa avautuu vapaa-ajan matkustajille, Mikko Virtanen sanoo.

Tällä hetkellä Tykkimäen lomakylää on rakentamassa kymmeniä työntekijöitä.

Ensi kesäksi osuuskauppa aikoo palkata lomakylään 20–40 työntekijää. Uusien työntekijöiden rekrytointi alkaa tammi–helmikuun aikana.

Lue lisää: Kouvolaan nousee uusi lomakylä – Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kylkeen tulee huviloita, ravintola ja saunamaailma

Suosittelemme sinulle