Hyppää sisältöön

37-vuotias mies vangittiin epäiltynä vanhempiensa murhasta Vantaalla – eläkeläispariin kohdistettu väkivalta oli raakaa ja julmaa

Poliisi epäilee vuonna 1984 syntyneen miehen murhanneen noin 70-vuotiaat vanhempansa heidän kodissaan Vantaalla sunnuntaina 21. marraskuuta. Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty on myöntänyt teon kuulustelussa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus Aviapolis Vantaa
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona miehen vangittavaksi eläkeläispariskunnan murhasta epäiltynä. Kuva: Pekka Tynell / Yle
Katri Kirsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona iltapäivällä vuonna 1984 syntyneen miehen vangittavaksi todennäköisin syin kahdesta murhasta epäiltynä.

Poliisi epäilee miehen murhanneen vanhempansa heidän kodissaan Länsi-Vantaalla viime sunnuntaina 21. marraskuuta. 37-vuotias epäilty asui yhdessä noin 70-vuotiaiden vanhempiensa kanssa. Poliisi on kuulustellut epäiltyä, ja hän on myöntänyt teon.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Tero Tyynelän mukaan henkirikoksessa on piirteitä, jotka täyttävät murhan tunnusmerkit.

– Sen verran voin kertoa, että teossa oli käytetty teräasetta. Siitä tulee se teon raakuus ja julmuus, jonka perusteella epäilemme miestä murhasta, Tyynelä sanoo.

Epäilty henkirikos tuli ilmi, kun teosta epäilty ei saapunut sovittuun tapaamiseen. Henkilö, joka epäillyn piti tavata meni tämän asunnolle, josta eläkeläispariskunta löytyi kuolleena.

Epäilty saatiin kiinni myöhemmin sunnuntaina. Hän oli ajanut autolla ulos tieltä ja jatkanut matkaa jalkaisin. Poliisi tavoitti hänet tien varresta.

Syytteen noston määräpäivä on 16. helmikuuta 2021.

Poliisi kehottaa puhumaan ongelmista

Itä-Uudellamaalla on ollut viimeisen kuukauden aikana useita vakavia väkivaltarikoksia ja henkirikoksia. Suuri osa tapauksista on kytkeytynyt perhepiiriin.

Vantaalla epäillyn eläkeläispariskunnan murhan lisäksi muun muassa Porvoossa epäillään kahta murhaa, joiden uhreina kuolivat nainen ja pieni lapsi. Poliisi ei ole vielä vahvistanut, kuka on rikoksesta epäilty.

Ottamatta kantaa viimeaikaisiin rikosepäilyihin poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että omista huolista kannattaa aina puhua auttaville tahoille. Poliisin mukaan on edelleen erittäin harvinaista, että väkivalta tai henkirikos kohdistuisi satunnaisesti tuntemattomaan ihmiseen.

– Siksi onkin tärkeää, että lähipiirissä tunnistetaan mahdollinen avuntarve ja apua tarvitsevat ihmiset saataisiin riittävän ajoissa heidän kaipaamansa avun piiriin, sanoo apulaispoliisipäällikkö Seppo Kujala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi jatkaa viimeaikaisten tapausten tutkintaa.

Päihdeongelmiin apua tarjoavat Päihdeneuvonta Ehyt ja Irti Huumeista ry:n päivystys. Mielenterveyden haasteisiin vastaavat Mieli ry:n valtakunnallinen kriisipuhelin ja valtakunnallinen mielenterveysneuvonta. Lapset ja nuoret voivat olla matalalla kynnyksellä yhteydessä Mannerheimin lastensuojeluliiton nuorten auttavaan puhelimeen, keskustella Sekasin-chatin kautta tai soittaa Väestöliiton pojille tarkoitettuun auttavaan puhelimeen.

Lisää aiheesta:

Vantaan perhesurman tutkinta etenee: 37-vuotiasta miestä epäillään äitinsä ja isänsä murhasta – epäilty asui vanhempiensa kanssa

Kynnys puuttua lähisuhdeväkivaltaan on mielenterveyspalveluissa yhä liian korkea, sanoo asiantuntija – jopa perhesurmalla vihjailu saatetaan ohittaa

Poliisi epäilee kahta murhaa Porvoossa: Pikkulapsi ja nainen löydettiin asunnosta kuolleina

Äiti surmasi lapsensa ja itsensä tammikuussa Oulussa – nyt poliisi kertoo, että teon motiivina olivat rahahuolet

Virtain perhesurmassa epäillään virkavirhettä – henkiin jääneen lapsen asioissa rikottu mahdollisesti lakia

Psykiatri Hannu Lauerma: Lapsensa tappavat vanhemmat ovat usein syvästi masentuneita, moni jää vaille hoitoa

Suosittelemme sinulle