Hyppää sisältöön

Levin maailmancupissa olleilla henkilöillä todettu koronatartuntoja – jatkotartunnoista ei vielä varmuutta

Usealla henkilöllä on todettu koronatartunta Levin maailmancupin aikana. Mahdolliset jatkotartunnat selviävät loppuviikolla tai ensi viikon alussa.

Levillä oli maailmancupin aikaan runsaasti matkailijoita eri puolilta Suomea. Arkistokuva Levin keskustasta helmikuulta. Kuva: Annu Passoja / Yle

Viidellä matkailijalla, jotka ovat olleet Levillä maailmancupin aikaan, on todettu koronainfektio. Levin maailmancup järjestettiin 19.-21.11. ja viikonlopun aikana alueella oli tuhansia matkailijoita eri puolilta Suomea.

Kittilän kunnan vs. johtava lääkäri Anu Kanerva kertoo, että tapaukset on pystytty hyvin jäljittämään.

– Tartunnat ovat ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä, mutta kaikki on saatu paikannettua.

Jatkotartunnoista ei ole vielä tietoa ja lopullinen tilanne selviää loppuviikolla tai ensi viikon alussa.

– Tässä ei välttämättä ole odotettavissa jatkotartuntoja, sillä esimerkiksi henkilöt ovat olleet kisapaikalla ulkotiloissa, miettii vs. johtava lääkäri Anu Kanerva.

Lapin sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku moninkertaistunut kuukaudessa

Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Antti Väänänen on jonkin verran huolissaan koronan tartuntalukujen kasvusta Lapin sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirissä oli noin kuukausi sitten ilmantuvuusluku kahden viikon aikana 100 000 ihmistä kohden noin 20 ja nyt se on lähes 90.

Tällä viikolla Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 34 tartuntaa, joista 24 Rovaniemellä.

– Virus on aktivoitunut. Lähiajat näyttävät, menevätkö tartuntaluvut huonompaan suuntaan vai normalisoituvatko ne, toteaa infektiolääkäri Väänänen.

Väänänen painottaa, että maskisuositus on edelleen voimassa Lapin sairaanhoitopiirissä julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa, joissa on runsaasti ihmisiä ja turvaväliä ei voi pitää.

Jos olet ollut kyseiseen aikaan listalla esiintyvissä paikoissa ja olet saanut koronaan liittyviä oireita, niin hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä, painotetaan Lapin sairaanhoitopiiristä.

to 18.11. World Cup Levi (Levin maailmancup) klo 9–13

pe 19.11. World Cup Levi (Levin maailmancup) klo 9–17

pe 19.11. Gondoliravintola, Levi klo 11.30–12.15

Suosittelemme sinulle