Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee nuorisojoukkoa useista rikoksista Helsingissä: Yrittivät tappaa 25-vuotiaan, ryöstivät taksikuskin ja uhkasivat 15-vuotiasta puukolla

Poliisi epäilee 16-, 18- ja 17-vuotiaita poikia tapon yrityksestä Helsingissä Kontulassa lokakuun alussa. Samoja poikia epäillään taksikuskin törkeästä ryöstöstä. Kahta heistä epäillään 15-vuotiaan pojan törkeän ryöstön yrityksestä.

Poliisi epäilee kolmea nuorta tapon yrityksestä Helsingissä. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Helsingin poliisi epäilee kolmea nuorta 25-vuotiaan miehen tapon yrityksestä. Miestä puukotettiin rintaan Helsingissä Kontulan ostoskeskuksen tienoilla lokakuun 7. päivänä. Poliisi epäilee samojen 16-, 18- ja 17-vuotiaiden poikien ryöstäneen samana yönä taksikuskin puukolla uhaten. Lisäksi samoja 16- ja 18-vuotiaita poikia epäillään törkeän ryöstön yrityksestä saman päivän iltapäivällä.

Poliisin tiedotteen (siirryt toiseen palveluun)mukaan tapon yritys sai alkunsa, kun 25-vuotias mies poistui baarista. Kolme tuntematonta nuorta miestä kävi hänen kimppuunsa ylikulkusillalla, ja häntä puukotettiin rintaan.

25-vuotias mies lähti juoksemaan karkuun. Hän pääsi sisään taksitolpalla olleeseen autoon, mutta joutui kuitenkin jatkamaan pakoa uudelleen. Poliisi pyytää kyseistä taksikuskia ilmoittautumaan, jotta hän voisi kertoa havaintonsa tilanteesta.

Puukotuksen uhriksi joutunut mies juoksi nopeasti toisen lähistöllä olleen auton kyytiin ja pääsi sillä karkuun. Autossa 25-vuotias mies oli sanonut kuskille, että häntä on puukotettu rintaan. Auto jäi odottamaan poliisia Teboilin kylmäasemalle mies kyydissään.

– Kertomansa mukaan hänelle oli tullut baarissa riitaa epäiltyjen kanssa. Poliisin tietojen mukaan asianomistaja ei tuntenut epäiltyjä entuudestaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Uhkasivat taksin kuljettajaa puukolla

Poliisi epäilee samoja nuoria myös myöhemmin samana yönä Helsingissä Konalassa tapahtuneesta taksikuskin törkeästä ryöstöstä. Kyseessä ei ollut yksikään Kontulan tienoilla olleista autonkuljettajista. Poliisin mukaan ryöstäjät saivat noin 30-vuotiaalta taksikuskilta puukolla uhaten noin 300 euroa käteistä.

Taksikuski oli ottanut kolme nuorta miestä kyytiinsä Vantaan Kivikossa. Hän kyyditsi matkustajat sovitusti kauppakeskus Ristikolle Konalaan. Perillä yksi pojista oli kaivanut puukon esiin ja uhannut sillä kuljettajaa. Kuski oli hypännyt pelästyneenä ulos autosta, jolloin poikien epäillään napanneen rahapussin ja poistuneen paikalta.

Aiemmin samana torstaina samojen 16- ja 18-vuotiaiden epäillään yrittäneen ryöstää 15-vuotiaan pojan puukolla uhaten. Pojalta vaadittiin arvotavaroita, mutta hän pääsi juosten karkuun.

Rytäkässä pojalta olivat pudonneet kengät jalasta. Häntä oli myös kertomansa mukaan ehditty lyödä kerran nyrkillä kasvoihin.

Kaikki kolme poikaa ovat olleet vangittuina. Sittemmin osa heistä on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon ja osa matkustuskieltoon.

Useita ryöstöjä myös Itä-Uudellamaalla

Myös Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti (siirryt toiseen palveluun) tänään useista ryöstöistä ja niiden yrityksistä.

Poliisi otti Vantaalla neljä henkilöä kiinni sunnuntaina epäiltynä ryöstöstä. Samana päivänä poliisi otti kiinni myös kaksi 2000-luvulla syntynyttä tyttöä, joiden epäillään ryöstäneen väkivallalla uhaten omaisuutta kahdelta pojalta.

Lisäksi Vantaalla epäillään miehen ryöstäneen naisen puukolla uhaten viime tiistaina. Samaa miestä epäillään samankaltaisesta rikoksesta Kotkassa viime torstaina.

Viime keskiviikkona kahden naisen epäillään ryöstäneen kaupan puukolla uhaten Vantaalla. Samoja naisia epäillään kaupparyöstöstä myös Helsingissä.

Miestä epäillään väkivaltaisesta ryöstöstä Järvenpäässä viime viikon maanantaina. Hyvinkään keskustassakin kirjattiin ryöstön yritys, kun kaksi miestä kävi miehen kimppuun yrittäen viedä tältä rahaa.

Poliisin mukaan epäillyt ovat monessa tapauksessa olleet melko nuoria, eivätkä siksi ehkä ymmärrä, että ryöstöstä voi seurata vuosien vankeusrangaistus.

Lisää aiheesta:

Alaikäisten tekemien ryöstöjen määrä oli karata käsistä Espoossa – sitten poliisi keksi, miten päästä lähemmäksi rikoksia tehtailevia nuoria

Poliisi takavarikoi teräaseita yhä nuoremmilta Helsingissä, ja tällaisia ne ovat

Neljä alaikäistä ryösti miehen väkivaltaisesti huumeiden vuoksi Espoossa – kaikille ehdollista vankeutta

Teräaseilla varustautumisesta on tullut yleistä huumekaupassa myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla – roadman-ilmiöstä ei vielä tietoa

Suosittelemme sinulle