Hyppää sisältöön

Posti avaa Kainuun ainoan väliaikaisen noutopisteen Sotkamoon joulusesongiksi, Kajaanissa kapasiteettia on jo lisätty

Tällä viikolla avattavien väliaikaisten noutopisteiden sijoittelussa on otettu huomioon arvio pakettiliikenteen vilkkaudesta paikallisesti sekä kumppanien saatavuus alueilla.

Postin pakettiautomaatti.
Posti on avannut koko maahan tänä vuonna 400 uutta automaattia. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tiia Korhonen

Posti avaa vilkkaimman joulusesongin ajaksi Kainuuseen yhden väliaikaisen noutopisteen. Se tulee Sotkamoon Postin jakeluterminaalin tiloihin. Koko maassa väliaikaisia noutopisteitä avataan tällä viikolla yhteensä 101.

Postista kerrotaan, että väliaikaiset noutopisteet suunnitellaan pakettivolyymiennusteen perusteella. Lisäksi noutopisteiden sijoittelussa on otettu huomioon kumppanien saatavuus alueilla, sillä osa väliaikaisista noutopisteistä on Postin omia ja osan toiminnasta vastaavat kumppanit.

– Sotkamossa tulee käyttöön sesongin väliaikainen noutopiste, kun taas Kajaanissa on jo aiemmin rakennettu tarvittavaa lisäkapasiteettia, jonka ennustamme riittävän sesongissa. Kummassakin tapauksessa ratkaisu perustuu ennustuksiin pakettiliikenteen vilkkaudesta paikallisesti, kertoo Jenni Mattsson Postin viestinnästä.

Posti palvelupisteverkostoa on rakennettu koko vuoden ajan entistä kattavammaksi. Joka viikko on avattu 5–10 automaattia vuoden aikana. Automaatteja on nyt 400 enemmän kuin viime vuonna ja henkilökohtaisen palvelun pisteitä on 100 enemmän kuin viime vuonna.

– Sesongissa tuomme lisäksi väliaikaista lisäkapasiteettia verkostoomme varmistaaksemme sujuvat pakettitoimitukset myös jouluna. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvatamme hyllytilaa nykyisissä palvelupisteissä, otamme käyttöön väliaikaisia noutopisteitä sekä lisäämme henkilökohtaisten palvelupisteiden määrää, Mattsson sanoo.

Kaikkien Postin palvelupisteiden, muun muassa postien, automaattien ja väliaikaisten noutopisteiden sijainnit voi tarkistaa verkosta (siirryt toiseen palveluun).

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle