Hyppää sisältöön

Crossfit-harrastaja: "Tässä lajissa on kyse heikkouksien minimoimisesta"

Yli kolmevitoset toiminnallisen harjoittelun, crossfitin harrastajat kilpailevat viikonvaihteessa Hämeenlinnassa. 38-vuotias Rami Laitinen osallistuu kisan junnusarjaan sen yhtenä ennakkosuosikkina.

Rami Laitinen kilpailee viikonvaihtessa Hämeenlinnassa järjestettävissä Linnamasters-kisoissa. Kahdeksannet Linna masters- kisat ovat Suomen suurimmat yli 35-vuotiaille järjestettävät toiminnallisen urheilun kisat. Video: Kati Turtola
Kati Turtola
Avaa Yle-sovelluksessa

38-vuotias Rami Laitinen on yksi Suomen kovakuntoisimmista yli kolmevitosista toiminnallisen harjoitttelun urheilijoista. Laitinen osallistuu 27.–28.11. Hämeenlinnassa järjestettäviin lajin masters-luokan kisoihin.

Toiminnallinen harjoittelu tunnetaan myös nimellä crossfit. Lajissa treenataan lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja notkeutta.

– Tässä lajissa on kyse heikkouksien minimoimisesta, sanoo Laitinen, joka on yksi sarjansa ennakkosuosikeista.

Ikämiessarjoille on kysyntää

Kahdeksannet Linna masters- kisat ovat ainoat yli 35-vuotiaille järjestettävät toiminnallisen urheilun kisat. Etänä järjestetyissä alkusarjoissa oli mukana vajaa 400 kisaajaa. Hämeenlinnan Loimua-areenalla kilpailtaviin loppusarjoihin selvitti tiensä vajaa puolet. Pohjoisimmat kisaajat tulevat Rovaniemeltä.

– Virallisia tilastoja ikämiesluokan crossfittaajien määristä ei ole, mutta koronasta huolimatta lajin on löytänyt yhä isompi porukka. Heissä on kaiken ikäisiä, myös yli kolmevitosia, sanoo Matias Lind Linna mastersia järjestävältä Hämeenlinna Crossfit- salilta.

Kilpailujen ikämies-statuksesta huolimatta, osallistujat ovat kovakuntoista porukkaa. Masters-tason kilpailun suosio onkin kasvanut jatkuvasti. Kilpailua käydään sekä kunto- että kilpasarjoissa. Iäkkäimmät kilpailevat yli 60-vuotiaiden sarjassa.

Hämeenlinnalainen Rami Laitinen kilpailee viikonvaihtessa Hämeenlinnassa järjestettävissä crossfit-kisoissa. Kahdeksannet Linna masters -kisat ovat Suomen suurimmat vain yli 35-vuotiaille järjestettävät toiminnallisen urheilun kilpailut. Kati Turtola haastattelee.

Korjattu tekstiin 25.11. klo 22.23 tapahtumapaikan nimi Loimua-areenaksi.

Suosittelemme sinulle