Hyppää sisältöön

Susijengin heittopeli takkusi pitkään MM-karsinnassa – "Ei ole uralle sattunut, että noin monta kolmosta ei uppoa"

Suomen koripallomiesten MM-karsinta alkoi surkeasti myöhään torstaina. Vasta viimeisellä neljänneksellä Susijengi laittoi koripussin heilumaan.

Susijengin Daniel Dolenc (vas.) ja Shawn Huff yrittävät pysäyttää Ruotsin parasta pelaajaa, Ludde Håkansonia.
Susijengin Daniel Dolenc (vas.) ja Shawn Huff yrittävät pysäyttää Ruotsin parasta pelaajaa, Ludwig Håkansonia. Kuva: Lehtikuva
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallon miesten MM-karsinnassa, C-lohkossa Ruotsi kuritti heittopelinsä kanssa pitkään tuskaillutta Suomea koriluvuin 72–62 (31–19).

Ottelun lopussa laajemmalla pelaajamateriaalilla pelannut Suomi kävi parhaimmillaan viiden pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä alle kolme minuuttia, ja Sasu Salin upotti kolmosen. Lopussa Ruotsi oli kuitenkin kovempi, eikä isäntien kädet tärisseet missään vaiheessa.

– Ruotsi oli tuon verran parempi. Ensimmäisellä puoliajalla meidän olisi pitänyt pystyä parempaan hyökkäyspäässä, totesi kesällä 2022 Susijengin päävalmentajaksi nouseva Lassi Tuovi.

Suomi hävisi kolme avausjaksoa, eikä viimeisen 10-minuuttisen ryhtiliike enää auttanut. Puolustuspelissä Suomen asenne oli kohdillaan, mutta lisäonnistumisia olisi tarvittu toisessa päässä.

Suomi heitti peräti 21 ensimmäistä kolmosheittoaan ohi (0/21). Kymmenen Susijengin pelaajaa kävi kokeilemassa kaukoheittoa kehnolla tuloksella. Shawn Huff sai kuparisen rikki, kun kolmatta jaksoa oli reilut neljä minuuttia jäljellä upottaen vihdoin kolmosheiton.

– Ei ole uralle sattunut, että noin monta kolmosta ei uppoa. Siitä pitää lähteä, ettei tämä toisto. Analyysin paikka, myönsi Tuovi.

"Olemme hyvä heittojoukkue, siihen uskomme"

Viimeisellä jaksolla Suomi kokosi 29 pistettä ja kohensi samalla kolmosten prosentin 22:een (8/36).

– Puolustuspeli antoi meille tänään mahdollisuuden voittoon. Tiedämme kyllä, että olemme hyvä heittojoukkue ja siihen uskomme. Nyt pitää löytää tavat, joilla päästään takaisin normaaliin Susijengin pelitapaan.

Ruotsi otti pitkään tarkasti ykköstykki Salinin, eikä suomalaisilla ollut johtavia pelaajia tarpeeksi kentällä. Hyökkäyspäässä pallo ei liikkunut alussa tarpeeksi. Levypallot menivät Ruotsille niukasti 39–37, syötöt 16–10 ja pallonmenetykset 15–10.

– Koris on itseluottamuspeli. Tämä on myös kollektiivinen peli, ja meidän pitää alkaa tehdä toisille parempia heittopaikkoja ja skreenejä. Ratkaisijat löytyvät sitä kautta ja kukin sitten vuorollaan. Tähän meidän pitää keskittyä, alleviivasi Tuovi.

Kotijoukkueen tähti oli pelinjohtaja Ludvig Håkansson, joka kokosi tehot 20/3/10s. Suomen pisteet: Salin 12/8, Jantunen 10/8, Maxhuni 10/2, Seppälä 5/1/3, Palmi 5, Koponen 5, Huff 3/2 Valtonen 3/5, Lindbom 3/1, Wilson 4/1, Nenonen 2/2

Suomi kohtaa MM-karsinnan toisessa ottelussaan Kroatian sunnuntaina 28.11. Espoossa. Ottelu alkaa klo 19.

Lue myös

Susijengin tähdet kertovat suhteestaan Dettmannin seuraajaan – Lassi Tuovi osoitti kypsyytensä jo videokoordinaattorina

Susijengin MM-karsinta alkaa, pelinjohtajan tontti iso arvoitus – Petteri Koponen: "Sanoin Henkalle, etten tiedä, riittävätkö minulla enää jalat"

Henrik Dettmannia seuraa Susijengissä 34-vuotias työnarkomaani – Lassi Tuovi on hypännyt ennenkin isoihin saappaisiin

Kommentti: Arvaamaton ja ylimielinen Henrik Dettmann laittoi itsensä likoon pelaajien puolesta – tämän takia valmentajalegendaa kunnioitetaan niin paljon

Suosittelemme sinulle