Hyppää sisältöön

Laaja maskisuositus ja etätyösuositus voimassa nyt koko Uudellamaalla – yleisötilaisuuksiin tulossa lisää rajoituksia

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti maskisuosituksesta kaikille 12 vuotta täyttäneille rokotussuojasta riippumatta. Suositukset ovat voimassa 16.1.2022 asti.

Kasvomaskeja Helsingin katukuvassa 25.11.2021 Kuva: Tiina Jutila / Yle

Laaja maskisuositus ja etätyösuositus ovat nyt voimassa koko Uudellamaalla. Asiasta päätti Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä (siirryt toiseen palveluun) kokouksessaan.

Aiemmin tällä viikolla tiistaina pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätyi samaan päätökseen kiristää suosituksia.

Maskisuositus on täten voimassa Uudellamaalla kaikille 12 vuotta täyttäneille rokotussuojasta riippumatta. Nämä suositukset ovat voimassa tammikuun puoliväliin saakka, siis yli joulun ja uudenvuoden juhlakauden.

Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä henkilökunnalta sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti.

Tämän lisäksi Uudenmaan koordinaatioryhmässä nähtiin tarpeelliseksi rajoittaa lisää Uudenmaan kuntien alueella järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Asian pikainen valmistelu on käynnistetty.

Voit keskustella aiheesta 26.11. kello 23:een saakka.

Aiheesta lisää:

Pääkaupunkiseudulla palataan tiukkaan maskisuositukseen, myös laaja etätyösuositus voimaan

Suosittelemme sinulle