Hyppää sisältöön

Vuorenmaan hiihtokeskus on saamassa uudet yrittäjät Soinissa

Soinilaiset Topias ja Tino Piipponen ovat perustamassa yhtiötä rinnetoimintaa varten. Kunnanhallituksen on määrä maanantaina hyväksyä vuoden toimintasopimus Piipposten kanssa.

Vuorenmaan hiihtokeskus
Vuorenmaassa on lasketeltu viimeiseksi koko kausi talvella 2012–2013. Kuva: Tarmo Niemi / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Soinin Vuorenmaan rinnekeskus on saamassa uudet yrittäjät. Kunnanhallitukselle esitellään maanantaina toimintasopimus, jonka kunta on laatinut Topias ja Tino Piipposen kanssa. Piipposet aikovat perustaa yhtiön toimintaa varten.

Kunta kommentoi yrittäjävalintaa vasta 7. joulukuuta järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Toimintasopimus aiotaan solmia vain vuodeksi, jotta alueen todelliset käyttökustannukset ja matkailijamäärät selviävät.

Kunnanhallituksen esityslistalla todetaan, että kunta haluaa tarjota paikallisille nuorille matalan kynnyksen yritystoimintaan. Samalla kunta tarjoaa asukkailleen harrastusmahdollisuuksia ja edistää alueen matkailua.

Yhdeksän vuotta edellisestä kokonaisesta kaudesta

Kunnanhallituksen on määrä päättää maanantaina toimintasopimuksen hyväksymisestä. Sopimusvalmisteluissa on ollut mukana asianajotoimisto Ristikangas & Koskinen Oy.

Soinin kunta on investoinut viime vuosina Vuorenmaan alueen kehittämiseen. Kunta on hakenut uutta yrittäjää aktiivisesti elo–syyskuussa. Neuvotteluja on kunnanhallituksen esityslistan mukaan käyty muutaman potentiaalisen yrittäjän kanssa.

Vuorenmaan hiihtokeskus on viimeksi toiminut kokonaisen talvikauden yhdeksän vuotta sitten eli talvella 2012–2013. Edellisen yrittäjän eli Erämaan elämyskeskuksen kanssa toiminta lopahti erimielisyyksiin ja oikeusprosesseihin heti alkumetreillä.

Lue myös:

Soinin kunta hakee uutta yrittäjää Vuorenmaan hiihtokeskukseen, tavoitteena avaaminen jo marras-joulukuussa

Suosittelemme