Hyppää sisältöön

Latuja ja luistinratoja pohjustetaan parhaillaan Kuopiossa – valmista ei kuitenkaan tule hetkessä

Lumisade hidastaa luistinratojen jäädyttämistä. Myöskään ladut eivät valmistu vielä huomenna perjantaina. Ensilumenladuilla voi kuitenkin hiihtää maksusta.

Lippumäen tekojääradalla riitti luistelijoita vuoden 2019 lopulla. Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopiossa valmistellaan nyt latujen ja luistinratojen pohjia. Kuopioon on saatu tällä viikolla runsaasti lunta. Lumi jyrätään kiinni latupohjille huomenna perjantaina. Kaupungilta kuitenkin huomautetaan, että kyse on pitkälti pohjatyöstä tulevaan eivätkä ladut tule vielä hiihtokuntoon.

– Jos joku kuitenkin lähtee hiihtämään latupohjille, niin on hyvä huomioida latutunneleiden lumettomuus sekä riski suksien naarmuuntumiseen, kaupunki muistuttaa tiedotteessaan.

Kuopiossa voi hiihtää perinteisellä tyylillä Puijon ensilumenladulla, Antikkalan pellolla ja Tahkolla. Ne ovat maksullisia siihen saakka, kunnes muun latuverkoston ladut on avattu luonnonlumella.

Lumisade lykkää luistinratojen jäädyttämistä

Myös luistinratojen pohjustustyöt on aloitettu. Lippumäen tekojäärata on tarkoitus avata ensi viikon puolivälissä, jos säät sallivat.

– Lumisade on pahin. Se estää jäädytyksen, kertoo luistelualueiden kunnossapitovastaava Jari Rantama Kuopion kaupungilta.

Kaupungilta varoitetaan, ettei keskeneräiselle jäälle kannata mennä luistelemaan loukkaantumisriskin ja kunnossapidolle aiheutuvan lisätyön vuoksi.

Käyttökuntoisen ja turvallisen luistinradan tunnistaa siitä, että kentällä palaa iltaisin valot ja sinne on toimitettu maalit.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle