Hyppää sisältöön

Rivitalon päädyn tekninen tila ja sauna paloivat tuhoisasti Rautavaaralla – myös viereinen rivitalo on nyt ilman lämpöä ja sähköä

Rivitalon saunaosastolla Rautavaaran Savontiellä syttyi tulipalo aamuyöllä. Talossa on kuusi asuntoa, joihin palo ei ulottunut, mutta sähköpääkeskuksen tuhoutuminen vei lämmityksen ja sähköt myös toiselta saman taloyhtiön rivitalolta. Asukkaat on evakuoitu.

Rivitalo on tulessa Rautavaaralla talviyönä.
Kuva palopaikalta. Kuva: Pohjois-Savon pelastuslaitos
Tanja Perkkiö
Avaa Yle-sovelluksessa

Rivitalon saunaosastolla syttyi tulipalo viime yönä Rautavaaralla. 1970-luvulla rakennetussa talossa on 6 huoneistoa ja yhteisessä käytössä ollut sauna on rakennuksen päädyssä.

Palo ei päässyt leviämään saunan viereisiin huoneistoihin, vaikka se lähti etenemään jo välipohjaa kohti, ennenkuin sammuttajat tulivat paikalle. Palo onnistuttiin rajaamaan matalassa ullakkotilassa asuintiloista, vaikka palomuuri ei ulottunut kattoon saakka.

Vahingot ovat mittavat, sillä palossa tuhoutui koko kahden rivitalon yhteinen tekninen tila, varasto, pyykkitupa, sähköpääkeskus ja saunaosasto. Asunnot eivät kärsineet vesi- tai savuvahingoista, mutta niissä ei ole sähköä, vettä eikä lämmitystä.

Palopaikalta tavoitettu palomestari Risto-Matti Raatikainen kertoi, että Rautavaaralla on pakkasta 12 astetta ja asukkaat evakuoitiin ensin palotalon toiseen päätyyn ja nyt ovat käynnissä jatkojärjestelyt.

Sammutustöissä ollut pelastaja loukkaantui lievästi horjahdettuaan ovea murtaessaan.

Palon huomasi aamuyöllä puoli neljän aikaan luultavasti sivullinen. Syttymissyytä ei tiedetä, eikä vielä sitäkään, oliko illalla lämmitetty saunaa.

Muutettu: Lisätty kuva palopaikalta n. klo 10.

Suosittelemme