Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Salibandynaiset murskasivat Saksan – hattutempun iskenyt kapteeni Kauppi iloitsi onnistumisista: "Tästä on aika pirun hyvä jatkaa"

Suomi avasi salibandyn naisten MM-kisat 15–0-voitolla Saksasta. Suomen parhaana palkittu Veera Kauppi iski hattutempun ja tarjoili kaksi syöttöä.

Veera Kauppi iski hattutempun Saksaa vastaan
Maija Kautto,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen salibandynaiset avasivat MM-kisat odotetusti murskavoitolla, kun Uppsalassa pelatussa MM-avauksessa Saksa kaatui 15–0. Suomen pelissä riemastuttivat etenkin onnistumiset laajalla rintamalla: usein tulosvastuuta on kantanut Veera ja Oona Kaupin ykköskenttä, mutta nyt pöytäkirjaan päätyi peräti kymmenen eri maalintekijää.

– Parasta on ehkä se fiilis, että näkee, että kaikki iloitsevat onnistumisista. On tärkeää, että nautimme. Tuntuu, että kaikki nauttivat tänään pelaamisesta, tehot 3+2 naputellut kapteeni Veera Kauppi iloitsi.

Suomi aloitti MM-kisojen avausottelun tunnustellen. Ykköskenttä iski avausosuman kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Sara Piispa osui Oona Kaupin tarjoilusta. Erän puolivälissä Suomi iski puolentoista minuutin sisällä kolmesti, ja tauolle mentiin 4–0-lukemissa.

Jos avauserä alkoi varovaisesti, toiseen erään Suomi saapui ryminällä. Oona Kauppi vei Suomen jo 5–0-johtoon, kun toista erää oli pelattu 17 sekuntia. Sofia Leino vei Suomen jo kuuden maalin karkumatkalle alle parikymmentä sekuntia myöhemmin. Veera Kauppi iski tauluun kaksinumeroiset lukemat 35 minuutin pelin jälkeen ja tauolle mentiin 10–0-tilanteessa.

– Ehkä siinä avauserän jälkeen lämpesi. Meidän ketjulla oli avauserässä vähän huolimattomuutta ja puhuimme, että pikkaisen laatua peliin niin verkot alkavat heilua vielä enemmän, Veera Kauppi paljasti pelin jälkeen.

Sunnuntain vastus Slovakia huomattavasti kovempi

Myös päätöserän Suomi aloitti vahvasti. My Kippilä avasi maalihanat vain 28 sekuntin jälkeen ja Sanni Nieminen jatkoi maalitehtailua kaksikymmentä sekuntia myöhemmin. Kaikkiaan Suomi iski päätöserässä viidesti ja nappasi MM-avauksestaan selvän 15–0-voiton.

– Saimme pidettyä aika paljon palloa, ja jokainen ketju sai paljon onnistumisia. Tuntuu, että saimme hyvää itseluottamusta eteenpäin. Porukasta ei aistinut yhtään jännitystä, tästä on aika pirun hyvä jatkaa, Kauppi summasi.

Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin, sillä Suomi laukoi ottelussa peräti 53 kertaa. Saksan parhaana palkittu maalivahti Noora Holle torjui 38 kertaa, kun toisessa päässä Tiltu Siltaselle merkattiin kolme torjuntaa. Päätöserässä Siltanen ei joutunut torjuntatöihin kertaakaan.

Suomen ja Saksan edellinen kohtaaminen MM-tasolla päättyi Suomen 17-0-voittoon. Seuraava vastus Slovakia on ollut Suomelle huomattavasti vaikeampi, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen MM-tasolla päättyi Suomen 8–6-puolivälierävoittoon. Voitto irtosi ennen kaikkea vahvan avauserän ansiosta, sillä toinen erä meni Slovakialle 1–2 ja päätöserä päättyi tasatulokseen 2–2.

– Meillä on ollut aika paljon vaikeuksia heitä vastaan aiemmin. Nyt täytyy valmistautua hyvin. Uskoisin, että pallosta täytyy pitää enemmän huolta. Myös puolustusvalmiutta pitää olla, siellä on taitavia yksilöitä, jotka pystyvät haastamaan meitä. Slovakia on fyysinen joukkue, täytyy olla hereillä alusta asti, Kauppi päätti.

Slovakian MM-avaus jätti kuitenkin toivomisen varaa, sillä joukkue hävisi avausottelussaan Ruotsille 3–22. Yle Urheilun asiantuntija Katri Luomaniemi ei kuitenkaan usko, että murskatappio vaikuttaa joukkueen suoritukseen sunnuntaina.

– He ovat onnistuneet Suomea vastaan kaksi kertaa aiemminkin ja siitä saa sellaisen boostin, että uskoo, että pystyy haastamaan edelleen. He tykkäävät kiusata Suomea. Slovakialla on kovia, aika fyysisiäkin pelaajia. Siellä on vähemmän aikaa ja tilaa, Luomaniemi näki.

Suomi kohtaa Slovakian heti huomenna sunnuntaina ja ottelua voi seurata suorana Ylen kanavilla kello 19.10 alkaen.

Juttua päivitetty 23.03: Lisätty Luomaniemen kommentti.

Lue myös:

Näillä aseilla Suomi aikoo katkaista Ruotsin kultaputken salibandyn MM-kisoissa – "Pystymme roolituksella ja taktiikalla kompensoimaan"

Maailman parhaana pidetty suomalaistähti aloittaa tänään kultajahdin – näitä Suomen pelaajia kannattaa katsoa tarkasti salibandyn MM-kisoissa

Inka Lampinen, 31, luuli jaksavansa, mutta uupui kuitenkin – Suomen MM-joukkueen poikkeustapaus jätti maailman parhaan sarjan voidakseen paremmin

Suosittelemme