Hyppää sisältöön

Suomen salibandynaiset odotettuun voittoon Slovakiasta – Veera Kauppi iski jälleen hattutempun, katso kaikki ottelun maalit

Suomen salibandynaiset ottivat viidennen voittonsa Slovakiasta MM-tasolla, tällä kertaa 7–2-lukemin. Veera Kauppi teki turnauksen toisen hattutemppunsa.

N Alkusarja SVK - FIN | Maalit
Maija Kautto,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten salibandymaajoukkue jatkoi voittojen tiellä Uppsalan MM-kisoissa, kun se kaatoi sunnuntaina Slovakian 7–2. Voitto oli odotettu, ja varmisti Suomelle vähintään puolieräpaikan. Suomen kapteeni Veera Kauppi jatkoi puolestaan maalitehtailua, sillä hän iski jo turnauksen toisen hattutemppunsa.

Slovakia tiedettiin jo etukäteen lauantaista vastusta Saksaa kovemmaksi, ja sellaiseksi se osoittautui. Avauserässä joukkue loi useita hyökkäyksiä Suomen päässä, ja Suomen maalia vartioinut Krista Nieminen joutui torjumaan muun muassa Tamara Dobosovin läpiajon. Suomen alku oli puolestaan tahmeahko, ja avausmaalia saatiin odotella lähes 16 minuuttia.

Ajassa 15.53 My Kippilä väläytti kuuluisaa laukaustaan ja vei upealla kaukolaukauksella Suomen 1–0-johtoon. Paulina Hudakova toi Slovakian pari minuuttia myöhemmin tasoihin, mutta Veera Kauppi iski Suomelle vielä pukukoppimaalin ja erätauolle mentiin Suomen 2–1-johdossa.

Toiseen erään Suomi tuli ryminällä: kapteeni Kauppi iski pallon toistamiseen Slovakian verkkoon vain 40 sekunnin jälkeen. MM-debytantti Daniela Westerlund avasi maalihanansa puolen tunnin kohdalla ja MM-tasolla 29-vuotiaana debytoinut Laura Rantanen iski turnauksen toisen osumansa seitsemän minuuttia myöhemmin.

Päätöserässä Slovakia osoitti väsymisen merkkejä. Kymmenisen minuuttia ennen päätössummeria se haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Slovakialaisvahti Radka Mladenkova oli jo ehtinyt palata takaisin maalilleen ja sai ihastella aitiopaikalta, kun Veera Kauppi viimeisteli turnauksen toisen hattutemppunsa. Kaupilla on kahden ottelun jälkeen kasassa tehot 6+3.

Suomen salibandynaiset tuulettavat maalia.
Suomen tehokenttä teki tulosta myös sunnuntaina. Kuva: IFF

Vasta 15-vuotias Lenka Cervena kavensi pelin vain parikymmentä sekuntia myöhemmin 2–6:een, mutta osuma ei paljoa slovakialaisia lämmittänyt. Sara Piispa iski loppulukemat 7–2 taululle vielä 16 sekuntia ennen päätössummeria.

Ruotsi kukisti Slovakian MM-turnauksen avausottelussaan 22–3. Suomelle Slovakia on ollut viime vuosina huomattavasti vaikeampi vastus, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen MM-tasolla päättyi Suomen 8–6-voittoon.

– Slovakia-pelit ovat meille selkeästi vähän nihkeitä MM-kisoissa. Mutta saimme kuitenkin voiton ja hyviäkin asioita kentälle. Ehkä tärkeintä, että säästimme myös energiaa, se on tärkeää loppukisoja ajattellen, kaksi syöttöpistettä saalistanut Oona Kauppi kommentoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

– Parasta oli varmaan, että pystyimme parantamaan peliämme. Se on mielestäni hyvän joukkueen merkki, että jos pelaamme vähän heikommin, pystymme nostamaan tasoa. Sitten kun laitamme palloa liikkeelle ykkösellä ja teemme asioita oikein, se näyttää hyvältä salibandylta.

Seuraava vastus on tiistaina huomattavasti kovempi, sillä kisojen ennakkosuosikki Ruotsi on avannut MM-turnauksen ryminällä. Sunnuntaina Ruotsi ryöpytti Saksaa 20–0, ja on siis iskenyt kahdessa avausottelussaan hurjat 42 maalia. Ruotsin murskavoittoa himmensi hieman Sofia Joelssonin loukkaantuminen ottelun päätöserässä.

– Ruotsi on Ruotsi ja heitä vastaan on aina kiva pelata, varsinkin MM-kisoissa ja heidän omassa kotihallissaan. Emme aio näyttää ihan kaikkea, mutta siinä on mahdollisuus testailla asioita. Molemmat haluavat varmasti voittaa, siitä olen 100-prosenttisen varma, Oona Kauppi ennakoi.

Seuraavana vastassa MM-kisojen ennakkosuosikki

Yle Urheilun asiantuntija Katri Luomaniemi kuvaili Suomen peliä fiksuksi, vaikka jäikin kaipaamaan vielä malttia.

– Ensimmäinen erä oli vähän tahmea, mutta Oonaa kompatakseni, hyvä joukkue on sellainen, joka pystyy parantamaan pelin keskellä tekemistä. Mielestäni peli parani koko ajan. Suomi pelasi fiksusti. Välillä olisin toivonut vähän enemmän malttia, kun pidettiin palloa, Luomaniemi summasi.

Tiistaita varten Suomen on kuitenkin parannettava monia asioita, sillä vastassa on seitsemät edelliset MM-kisat vienyt Ruotsi.

– Uskalletaan pitää palloa, yritetään pitkiä hökkäyksiä. Huolellisuuden on parannuttava Ruotsi-peliin. Syöttöjen laadun ja pelin nopeuden on oltava hyvällä mallilla. Ruotsi tulee varmasti korkealta. Ei voi antaa pomppusyöttöjä, koska siellä ei ehdi ottamaan haltuun. Syötöt on annettava huolellisesti maata pitkin, jotta seuraavalla on mahdollisuus jatkaa peliä, Luomaniemi luetteli.

Luomaniemen mukaan välipäivä tuleekin tarpeeseen.

– Jos on jotain pieniä loukkaantumisia, on todella hyvä, että pystyy korjailemaan niitä vähän. Pystyy katsomaan tiettyjä juttuja videolta ja parantamaan omaa peliä.

Lauantain avausottelussa maalilla nähtiin Tiltu Siltanen, mutta sunnuntaina torjuntavuorossa oli Krista Nieminen. Siltaselle ei juuri torjuntatöitä tullut, sillä hän selvisi lauantaina kolmella torjunnalla, ja esimerkiksi päätöserässä töitä ei ollut lainkaan. Nieminen torjui Slovakiaa vastaan 15 kertaa.

Luomaniemi ei lähtenyt veikkaamaan, kumpi torjuntavastuuta kantaa tiistaina.

– Tiltun pelistä on vaikea sanoa mitään, koska Saksaa vastaan hän ei päässyt näyttämään osaamistaan. Toisaalta molemmat ovat saaneet antaa näyttönsä aiemmin. Valmentajilla on aika kiva tilanne, kumman tahansa voi laittaa maalille ja tietää, että hommat hoituvat.

Salibandyn naisten MM-turnauksen Suomi–Ruotsi tiistaina 30.11. kello 17.50 alkaen Areenassa ja TV2:ssa.

Lue myös:

Salibandynaiset murskasivat Saksan – hattutempun iskenyt kapteeni Kauppi iloitsi onnistumisista: "Tästä on aika pirun hyvä jatkaa"

Näillä aseilla Suomi aikoo katkaista Ruotsin kultaputken salibandyn MM-kisoissa – "Pystymme roolituksella ja taktiikalla kompensoimaan"

Maailman parhaana pidetty suomalaistähti aloittaa tänään kultajahdin – näitä Suomen pelaajia kannattaa katsoa tarkasti salibandyn MM-kisoissa

Suosittelemme