Hyppää sisältöön

Sibeliustalolla valmius koronapassin käytön laajentumiseen – harjoitusta saatu jo ravintolarajoituksista

Isoihin yleisötapahtumiin on tulossa tiukkoja rajoituksia, joilta voi välttyä koronapassia hyödyntämällä.

Yleisöä konserttisalin katsomossa
Jo nyt koronapassia on tarvittu Sibeliustalolla, jos tapahtumaan on liittynyt anniskelua. Lähiaikoina koronapassi tarvitaan myös tapahtumissa, joita ravintolarajoitukset eivät nyt koske. Arkistokuva syyskuulta 2019. Kuva: Sini Ojanperä / Yle
Sini Ojanperä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahden Sibeliustalo on valmis laajentamaan koronapassin käyttöä. Koronapassi on ollut jo käytössä Finlandia-klubilla ja Sibeliustalolla tilaisuuksissa, joissa on ollut anniskelua, eli niitä ovat koskeneet jo voimassa olevat ravintolarajoitukset.

Koronapassia tullaan vaatimaan lähiaikoina muissakin tapahtumissa, kun yleisörajoitukset tiukentuvat.

Sibeliustalon ovelle on järjestettävä hieman lisätyövoimaa ja jonoja voi muodostua jonkin verran sisäänkäynnille.

KOKO Lahden toimitusjohtajan Emilia Mäen mukaan koronapassin käyttö Finlandia-klubilla ja Sibeliustalossa on saanut yleisöltä sekä kielteistä että myönteistä palautetta, mutta positiivista palautetta on tullut enemmän.

– Nyt esimerkiksi Pikkujoulubileiden lipunmyynti kasvoi, kun ilmoitimme, että otamme tapahtumassa koronapassin käyttöön.

Sibeliustalon Pikkujoulubileet järjestettiin lauantaina 27. marraskuuta.

Rajoituksia tuloillaan myös alkoholittomiin tapahtumiin

Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä on esittänyt Aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuudet rajataan alueella maksimissaan 20 henkilöön. Tapahtumajärjestäjä voi vapautua määräyksestä, jos se vaatii yleisöltä koronapassia.

Aluehallintoviraston päätöstä odotetaan vielä. Uusimmat, valtioneuvoston asettamat ravintolatoimintaan liittyvät rajoitukset tulivat voimaan sunnuntaina 28. marraskuuta.

Sibeliustalo tiedottaa nettisivuillaan ja lipun ostajan valitsemissa kanavissa, jos tapahtumaan pääsyyn tarvitaan koronapassi.

Tapahtumayhtiö KOKO Lahden vastuulla ovat myös Lahden Messut, Pianopaviljonki ja Lahden konserttitalo.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle