Hyppää sisältöön

Risteilyille lähtijöille suositellaan vahvasti koronapassin käyttöä, mutta laki estää pakottamisen – tiedotusjohtaja: Sitä ei tarkisteta mitenkään

Virossa ja Ruotsissa lainsäädäntö mahdollistaa jo nyt koronapassin vaatimisen matkustajilta.

Autolautta Viking Gabriella merellä. Etualalla puita.
Laivaan nousevilta matkustajilta ei lain mukaan voi vaatia koronapassia. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Vesa Marttinen

Suomen Varustamot ry ja useat Suomessa operoivat laivanvarustamot päättivät tänään, että laivamatkustajille annetaan vahva suositus koronapassin käytöstä.

Kyseessä on siis vain suositus: koronapassipakkoa ei voi nykyisen lainsäädännön puitteissa määrätä, vaikka varustamoilla olisi ollut tähän halua, kertoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Boijer-Svahnströmin mukaan Viking Linella suositus astuu voimaan perjantaina 3. joulukuuta, mutta käytännössä tilanne matkustajille päin ei muutu mihinkään.

– Toivomme tietenkin, että kaikilla matkustajilla tällainen koronapassi on, mutta sitä ei tulla mitenkään tarkistamaan.

Esimerkiksi Virossa ja Ruotsissa lainsäädäntö mahdollistaa jo nyt koronapassin vaatimisen matkustajilta.

Boijer-Svahnströmin mukaan Ruotsin ja Maarianhaminan välillä liikennöivällä Viking Cinderellalla tullaan jatkossa vaatimaan koronapassia. Myös Tallink Silja on ilmoittanut ottavansa koronapassin käyttöön Tukholmasta lähtevillä laivoilla joulukuun alussa.

Lisää aiheesta:

Virolaiset kuvailevat koronatilannettaan lähes katastrofiksi, mutta suomalaiset suuntaavat silti syyslomillaan Tallinnaan: ”Ei pelota lähteä”

Viking Line odottaa vilkkaampaa risteilykesää koronakurimuksen jälkeen – varaukset ovat vilkastuneet viimeisen parin viikon aikana

Suosittelemme sinulle