Hyppää sisältöön

Lappeenrannan kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri ottavat käyttöön koronapassin – "Ravintolatoimintoja on mahdoton erottaa muusta liikkumisesta"

Ravintolarajoituksien perusteella anniskelualueen tilaan pääsyyn vaaditaan koronatodistus, vaikka olisi tulossa katsomaan vain esitystä.

Naurava nainen ja mies mikrofonit kädessä. Heidän takanaan istuva mies soittaa urkuja.
Lappeenrannan kaupunginorkesterin lisäksi kaupunginteatteri alkaa vaatia asiakkailtaan koronapassia esityksiinsä. Kuva TOSIssaan-LIVEä! näytelmästä. Kuva: Lappeenrannan kaupunginteatteri
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronapassi otetaan käyttöön Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja kaupunginorkesterin konserteissa.

Teatterissa koronapassi vaaditaan huomisesta joulukuun 1. päivästä lähtien ja kaupunginorkesterin konserteissa joulukuun 9. päivästä lähtien.

Koronapassin käyttöönotto liittyy ravintolapalveluja koskevaan velvoitteeseen, joka on voimassa leviämisalueilla, kuten Etelä-Karjalassa.

Kaupunginteatterin yleisölämpiö ja Lappeenranta-salin lämpiö ovat kokonaisuudessaan anniskelualueita, joiden läpi kuljetaan teatterisaleihin ja Lappeenranta-saliin.

– Ravintolatoimintoja on niissä mahdoton erottaa muusta liikkumisesta, selventää kulttuurijohtaja Anu Talka.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on linjannut, että ravintolarajoituksien perusteella anniskelualueen tilaan pääsyyn vaaditaan koronatodistus, vaikka olisi tulossa katsomaan vain esitystä.

Eilen myös Teatteri Imatra ilmoitti ottavansa käyttöön koronapassin.

Suosittelemme sinulle