Hyppää sisältöön

Varomaton viesti kouluampumisesta keskeytti Vihdin lukion koulupäivän – Poliisi: näyttää siltä, että todellista uhkaa ei ole

Vihdin lukion oppilaiden käyttämässä sosiaalisen median ryhmässä julkaistiin aamulla viesti, jossa mainittiin kouluampuminen. Oppilaiden liikkumista koululla on rajoitettu tilanteen varmistamiseksi. Poliisin mukaan tilanne on paikan päällä rauhallinen.

Poliisi on Vihdin lukiolla selvittämässä tilannetta. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Vihdin lukiossa on ollut tiistaiaamuna uhkaava tilanne. Oppilaiden käyttämässä sosiaalisen median ryhmässä julkaistiin aamulla 30. marraskuuta viesti, jossa mainittiin kouluampuminen.

Viesti ei sisältänyt suoraa uhkausta. Se on sittemmin poistettu ryhmästä. Poliisi kuvailee viestiä lähinnä varomattomaksi.

– Korostan, että viesti ei ole mikään uhkaus kouluammunnasta, vaikka siinä on mainittu kouluampuminen. Poliisi selvittää asiaa yhdessä koulun henkilökunnan kanssa, kertoo komisario Petri Lilvis Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Länsi-Uudenmaan poliisi on paikalla selvittämässä asiaa. Poliisin mukaan tilanne on nyt rauhallinen.

Poliisin tiedossa olevien asianhaarojen perusteella tilanne ei vaikuta kovin vakavalta.

– Näyttää siltä, että mikään ei viittaa siihen, että kouluun kohdistuisi todellista uhkaa. Selvitämme vielä varmuuden vuoksi asiaa, Lilvis sanoo.

Viesti julkaistiin noin kello yhdeksän aikaan, jolloin oppilaat olivat luokissa. Koulun rehtori on rajoittanut oppilaiden liikkumista rakennuksessa tilanteen varmistamiseksi.

Poliisi selvittää edelleen viestin lähettäjää. Vielä ei ole tiedossa, onko kyseessä koulun oppilas.

– Yritämme päästä puheisiin viestin lähettäjän kanssa, Lilvis toteaa.

Paikalla hieman ennen kello 11:tä oli yhä muutamia poliisipartioita. Poliisi tiedottaa, kun tilanne on ohi. Viestin lähettäjästä kirjataan todennäköisesti rikosilmoitus perättömästä vaaran ilmoituksesta.

Lisää aiheesta:

Poliisiylijohtaja: Tiedonkulun esteet poliisin ja muiden viranomaisten välillä haittaavat lasten ja nuorten auttamista

Kouluampumiset ovat hankala puheenaihe kouluissa: "Jos aiheesta puhuttaisiin koko ajan, se voisi olla ikävällä tavalla pinnalla"

Analyysi: USA:ssa on tänä vuonna ammuttu koulussa keskimäärin kerran viikossa

Suosittelemme sinulle