Hyppää sisältöön

Suomi jäi MM-salibandyssa tylysti Ruotsin jalkoihin – länsinaapuri karkasi heti avausminuuteilla: "Ykköskenttämme oli rikki"

Suomen viimeinen alkulohko-ottelu salibandyn naisten MM-kisoissa päättyi 3–9-tappioon Ruotsia vastaan. Suomi aloitti pelin löysästi, mutta näytti osaamistaan kolmannessa erässä. Lohkossa kakkoseksi sijoittuneen Suomen turnaus jatkuu torstaina puolivälierissä.

N Alkusarja FIN - SWE | Maalit
Riku Porvari,
Maija Kautto
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi hävisi Ruotsille salibandyn naisten maailmanmestaruuskilpailuissa maalein 3–9. Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen kuvaili peliä vaiherikkaaksi ottelun jälkeen.

– Alkuun olimme aika heikkoja, kun pallon kanssa puuttui sellaista pelirohkeutta, mitä olisi Ruotsia vastaan tarvittu, Kurronen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Päävalmentaja Kurrosen mukaan turnauksessa ei vielä ole parasta Suomea nähty, vaikka alkusarjassa onnistumisia tulikin.

– Tänään ykköskenttämme oli vähän rikki – heille tuli aika paljon omiin. Kaksi muuta kenttää pelasi ihan ok. Kyllä tästä on hyvä jatkaa, että ei ole mitään hätää.

Vaikka Veera Kauppia lepuutettiin ottelun aikana, hänellä ei Kurrosen mukaan ole minkäänlaista vaivaa. Tiistai-illan Ruotsi-ottelussa annettiin kaikille pelaajille peliaikaa.

Johanna Homin mukaan Suomi lähti otteluun liian varovaisesti, vaikka pystyi kolmannessa erässä vielä parantamaan peliään.

– Vielä kun Ruotsi kohdataan, pelataan alusta alkaen siten, mihin tänään lopetettiin, Homi sanoi Yle Urheilulle.

Turnaus jatkuu puolivälierillä torstaina

Suomi kaatoi lauantaina Saksan 15–0-lukemin ja varmisti puolivälieräpaikan sunnuntaina voitettuaan Slovakian maalein 7–2. Päävalmentaja Kurrosen mukaan alkusarjan päätösottelu Ruotsia vastaan oli hyvä harjoituspeli.

– Tämä oli oikeastaan turnauksen ainut peli, minkä saimme hävitä. Nyt turnaus alkaa. Torstaina pitää olla iskussa heti.

Keskiviikkona arvotaan puolivälieräparit, jolloin myös selviää, mitä maata vastaan Suomi torstaina pelaa.

Johanna Homin mukaan jatkoa ajatellen tärkeintä on luottaa omaan peliin ja tehdä asioita oikein. Silloin Suomi pystyy "ihan mihin vaan".

– Heti, kun pilliin vihelletään, pitää olla valmis pelaamaan korkealla tasolla. Tässä turnauksessa ei ole aikaa antaa vastustajalle tilaa, Homi sanoi.

Ruotsi vahvaan johtoon toisen erän alussa

Ruotsi oli selvästi vahvempi kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa Suomi onnistui rakentelemaan peliä. Ensimmäisen erän jälkeen Suomi oli 0–3-tappiolla. Suomi oli hetkellisesti pelissä mukana, mutta syötteli huonosti ja menetti pallon liian helposti.

Kun toista erää oli pelattuna viisi minuuttia, Ruotsi johti jo 6–0. Ylivoimalla Suomi avasi maalitilinsä Veera Kaupin poikittaissyötön kimmottua maaliin ruotsalaispelaajan mailasta. Toinen erä päättyi Suomen ollessa tappiolla maalein 1–7. Suomen ikäväksi Sanni Niemisen ottelu keskeytyi toisessa erässä loukkaantumisen vuoksi.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Suomen Hanna Niemelä teki joukkueelleen kavennusmaalin ja pian Johanna Homi iski 3–7-lukemat. Ruotsi kuitenkin vielä kasvatti johtonsa kuuteen maaliin, ja ottelu päättyi 3–9.

– Kun paikka tulee, pitää laittaa sisään. Onneksi nyt on tehty se turnauksen ensimmäinen maali. Aika hienolta tuntuu, että se tuli Ruotsia vastaan, Homi kommentoi maaliaan.

Kahden aiemman ottelun myötä Ruotsin maaliero oli 42–3, joten Suomi oli länsinaapurille huomattavasti vahvempi vastus kuin Saksa tai Slovakia.

Salibandyn naisten MM-turnaus jatkuu torstaina 2. joulukuuta kello 16.00 alkaen Areenassa ja TV2:ssa. Suomen puolivälierävastus selviää keskiviikkona otteluparista Puola–Venäjä.

Päivitys 20.22: Lisätty juttuun Suomen päävalmentaja Lasse Kurrosen kommentit.

Päivitys 20.33: Lisätty juttuun Suomen Johanna Homin kommentit.

Lue myös:

MM-kisat alkavat toden teolla, kun vastaan asettuu kahdessa ottelussa 42 maalia takonut Ruotsi – asiantuntija kertoo, mihin Suomen pitää iskeä

Inka Lampinen, 31, luuli jaksavansa, mutta uupui kuitenkin – Suomen MM-joukkueen poikkeustapaus jätti maailman parhaan sarjan voidakseen paremmin

Urheilun tuoreimmat: Irlanti takoi hirmulukemat, pudotti Helmarit kolmanneksi MM-karsintojen lohkossa – Rask torjuu kiekkoja, mutta jatkosta Bostonissa ei lisätietoja

Suosittelemme sinulle