Hyppää sisältöön

Koronarajoitukset kiristyvät Keski-Suomessa – koronapassi käyttöön ravintoloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintolatoimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön tulevana viikonloppuna Keski-Suomessa ja Rovaniemen kaupungissa.

Käsihuuhdepullo baarin narikan pöydällä, taustalla näkyy baaritiski
Ravintolat saavat jatkossakin anniskella alkoholia kello 17 jälkeen, jos ne vaativat asiakkailtaan koronapassit. Myös yleiset hygieniakäytännöt ovat edelleen voimassa, Kuvituskuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Heli Kaski

Keski-Suomessa koronaviruksen leviämisalueita koskevat ravintolarajoitukset (siirryt toiseen palveluun) (stm.fi) tulevat käyttöön perjantain ja lauantain välisenä yönä, 4. joulukuuta kello 00.00 alkaen.

Alkoholin anniskelu kaikissa ravintoissa päättyy tästä eteenpäin kello 17. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisestä.

Anniskeluravintolan saa pitää avoinna asiakkaille 05-18.

Alkoholin anniskelu ravintoloissa on sallittu kello 17 jälkeen vain vaatimalla asiakkailta koronapassit.

Ravintolat, joissa ei anniskella alkoholijuomia saavat olla auki jatkossa kello 05-01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten tähänkin saakka. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki kello 05-01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa voi olla käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Kaikilla ravintoloiden asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintolatoimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat myös edelleen voimassa.

Nyt asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myyntiä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa, eivätkä polttoaineiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

4. joulukuuta alkaen leviämisalueen rajoitukset ravintoloille ovat voimassa Suomessa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Keski-Suomen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ja Rovaniemen kaupungissa.

Lue myös:

Tätä hallituksen eiliset päätökset tarkoittavat käytännössä: harrastuksiin joko rajoituksia tai koronapassi, hoitajille "rokotepakko"

Hallitus haluaa aveilta nopeasti päätöksiä tapahtumien uusista rajoituksista – laaja etätyösuositus kaikille leviämisalueille

Nyt myös Keski-Suomi on koronaviruksen leviämisalue – rajoituksia luvassa, katso Ylen tallenne tilanteesta

Kiuru haluaa laajentaa koronapassin käytön työpaikoille – lakiesitys hoitohenkilökunnan rokotuksista eduskuntaan lähiaikoina

Suosittelemme sinulle