Hyppää sisältöön

Tampereen yliopisto tuo tietotekniikan tutkintokoulutusta Seinäjoelle ja Poriin

Uusien tutkinto-ohjelmien toivotaan auttavan yrityksiä digiajan osaajapulassa.

Epec Oy:n teollisuushalli
Uudesta koulutuksesta on iloittu muun muassa teknologiayritys Epec Oy:ssä. Yrityksessä uskotaan, että uusien osaajien saatavuus kasvattaa tulevaisuuden kehittymismahdollisuuksia. Kuva: Epec Oy
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen yliopisto käynnistää syksyllä Seinäjoen ja Porin yliopistokeskuksissa uudet tietotekniikan tutkinto-ohjelmat. Uusilla, alueellisilla koulutuksilla yliopisto haluaa helpottaa maakuntien digiajan osaajapulaa.

– Opinnot on rakennettu vastauksena alueellisten yritysten tarpeisiin rekrytoida tietotekniikan alan asiantuntijoita. Koulutus toteutetaan ketterästi kolmen kampuksen välillä monimuotoista oppimista ja opetusta hyödyntäen, Seinäjoen yliopistokeskus kirjoittaa tiedotteessaan.

Yliopistokeskuksen mukaan opintojen tavoitteina on tarjota taitoja suunnitella ja toteuttaa laajoja tietojärjestelmiä sekä hallinnoida ja kehittää ohjelmistojen tuotantoprosesseja.

Täsmäkeino osaajapulan torjumiseksi

Uusista koulutuksista on iloittu Etelä-Pohjanmaalla, sillä maakunnassa on ollut jo pitkään pula tietotekniikan osaajista.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen näkee tulevan koulutuksen täsmäkeinona osaajapulan kampittamiseen.

– Toivon, että monipuolistuvat koulutusmahdollisuudet lisäävät Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan pito- ja vetovoimaa ja lisäävät osaltaan menestyvien yritysten määrää alueella, summaa Tomi Kohtanen Seinäjoen yliopistokeskuksen tiedotteessa.

Haku maaliskuussa yhteishaussa

Molempiin yliopistokeskuksiin otetaan 20 opiskelijaa. Tutkinto-ohjelma on suunnattu soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Haku alkaa maaliskuun puolenvälin jälkeen osana yhteishakua. Koulutuksista voi valmistua tietojenkäsittelyn filosofian maisteriksi tai tietotekniikan diplomi-insinööriksi.

Suosittelemme sinulle